Lily

  • Geboortedatum: 20 augustus 2014 - 21 maart 2021
  • Ras: Ch teddy
  • Kleuren: zwart rood wit
  • Achtergrond: Cavia opvang
  • Fokgeschikt: Nee
  • Nestjes: 0

 

Karakter:

Lily is een echte teddy qua karakter, ze is lief en heel knuffelbaar. Ze houd er van om lekker bij je te zitten en is naar andere cavia's heel erg lief.

Lily is samen bij ons komen wonen met haar zus Lola, zij zijn vanaf de geboorte echte vriendjes en kunnen moeilijk zonder elkaar. 

 

Het verhaal van Lily:

Al sinds de kinderen er waren had ik geen cavia's meer in huis en het begon weer enorm te kriebelen. Toen mijn oudste dochter haar zwemdiploma haalde kreeg zij als verrassing daarom 2 caafjes. Zo begon het allemaal weer in huizen joopie

 

Februari 2019: Lily haar zusje Lola is overleden en we maakten ons wel even zorgen om Lily, ze waren zo aan elkaar gehecht, lagen altijd samen en waren echt gek op elkaar. Gelukkig heeft ze nog 12 andere vriendinnetjes om zich heen en ging het al snel beter met haar.

December 2019: Lily lijkt hetzelfde te hebben als haar zusje Lola, ze valt af en begint kaal te worden. We houden haar goed in de gaten.

Mei 2020: Onze oma Lily begint nu echt oud te worden, haar gewicht gaat naar beneden en we zien dat ze moeite heeft met lopen. Ze gaat niet meer naar buiten, ze durft het trapje niet meer af. Af en toe zetten we haar even zelf in de ren omdat ze het zo lekker vind om in de zon te liggen. We zetten haar daarna gewoon weer terug in het binnenhok. Ze krijgt extra vitamine en eet nog heel goed, zolang we het maar lekker dichtbij haar neerleggen. Ik vermoed dat we binnenkort wel afscheid van haar zullen moeten nemen. 

maart 2021: Oma Lily gaf gewoon niet op, ze bleef stug door gaan, met een gewicht die steeds verder naar beneden ging, haren die steeds dunner werden en ogen waar ze echt niets meer mee zag bleef ze gewoon altijd vrolijk en een heerlijk beestje. Elke keer als ze slecht ging lukte het weer haar er bovenop te helpen, maar dit keer was het op. We hebben er voor gekozen haar niet meer te laten  helpen maar haar doormiddel van pijnmedicatie rustig te laten gaan. Dat deed ze, alsof ze begreep dat het goed was om te gaan. Op 10 maart 2021 overleed zij in onze armen.