Onze cavia's

Dit zijn alle lieve cavia vriendjes die wij momenteel in onze stal hebben..

 

Aukje

Aukje is een prachtige gladhaar rood california zwart cavia, ze is geboren op 26 februari 2019 en is hier komen wonen in april. Aukje is ontzettend lief en makkelijk in de groep. Aukje heeft inmiddels 2 nestjes gehad, waarbij ze 2x 5 baby's kreeg. 

Meer over Aukje weten, klik op haar foto

Charlie

Charlie is een mooie crème gladhaar california zwart dame, ze is hier geboren op 20 mei 2019 samen met haar zusje mollie. Haar moeder is Juultje. Charlie heeft op 22 juni haar eerste nestje gehad met 5 hele mooie baby's. Precies een jaar later kreeg ze haar 2de nestje met 3 dochters.

Meer weten over Charlie, klik op haar foto

Bram

Bram is een gladhaar goud california zwart beertje, een hele rustige beer die lekker de kat uit de boom kijkt. Zelfs met de zeugjes is hij wat verlegen, hij moet altijd even wennen aan een nieuw zeugje voor hij actie onderneemt. Bram is geboren op 20 augustus 2020. 

Meer weten over Bram, klik op zijn foto


Babs

Kleine Babs, geboren op 18 maart 2021 uit het nestje van Aukje en Bram. Babs, geboren als Babette woog bij haar geboorte maar 53 gram. Echt een mini cavia. We hebben haar met bijvoeding wat extra ondersteund waardoor ze enorm tam is geworden. Inmiddels heeft Babs haar eerste nestje gehad en kreeg zij 3 dochters.

Meer weten over Babs, klik op haar foto

Dani

Mooie man Dani, geboren op 5 mei 2021 uit het nestje van Klaasje en Coco. Samen met zijn zusje Doortje is hij hier blijven wonen. Dani is een prachtige crème california zwart. Hij heeft inmiddels samen met Babs zijn eerste nestje gehad en zit nu samen met Aukje. 

 

 Yfke

Yfke is een prachtige wit california zwart zeugje. Yfke heeft al 1 nestje gehad bij de fokker waar zij geboren is. Yfke was in het begin wat voorzichtig maar is tegenwoordig echt dikke maatjes met Charlie. Yfke mag binnenkort bij Bram, we hopen dat we dan onze witte lijn wat kunnen uitbreiden.


Doortje

Doortje is een prachtige dochter van Coco en Klaasje. Doortje logeert momenteel bij een cavia die alleen is en wacht op een nieuw vriendinnetje. In april zal Doortje weer terug komen en mag ook zij bij de beer. Doortje is de kleindochter van Aukje en de zus van onze mooie Dani.

Emma

Emma is een gladhaar cavia. Zij is hier bij ons geboren op 7 oktober 2018 in het nestje van Saartje. Emma was een ukkie, maar is inmiddels echt een grote meid. Inmiddels heeft Emma 2 nestjes gehad en is zij lekker met pensioen. 

Meer over Emma weten, klik op haar foto

Sjors

Sjors is onze castraat, Sjors is bij ons geboren op 7 oktober 2018 en werd geboren met maar 3 pootjes. Gelukkig is het ons gelukt om hem met de fles groot te brengen en is hij de liefste met elke andere cavia en de grootste knuffelkont die er is. 

Meer over Sjors weten, klik op haar foto


Maddy

Kleine Maddy, geboren op 15 mei 2021 is een prachtige diep rode gladhaar zeugje. Haar kleur wilde we nog altijd heel graag hebben in onze stal en het is nu eindelijk gelukt. Zodra Maddy oud genoeg is mag zij samen met Bram, wij hopen dat het dan lukt om deze prachtige kleur met california uitmonstering te krijgen.

Bo

Op 29 december 2021 werd onze mooie Bo geboren, Bo was een kleine verrassing met zijn lichte crème kleur in een nestje vol met donkere crème broertjes en zusjes. Op de foto lastig te zien maar zijn kleur is een beetje als koffiemelk, heel licht crème. Prachtig dus!

Floortje

Mooie Floortje is het zusje van Toby en dus ook geboren op 12 januari 2022 Floortje was nog nooit in handen geweest maar liet zich graag knuffelen. Inmiddels vraagt ze om je haar uit het hok wil halen door haar koppie uit het hok te steken en hard te roepen. 

LEvi

Daisy

Onze nieuwe man in de stal, Levi. Hij is geboren op 19 januari 2022. Hij neemt de rol van Dani over als creme beer voor onze vrouwen. Voorlopig mag hij nog even wennen en daarna zal hij een vriendinnetje krijgen. 

Onze mooie nieuwe zeugje in de stal, onze prachtige Daisy. Een prachtige creme california Choco. Daisy is geboren op 2 juni 2021 en is zwanger bij ons gekomen. Zij zal nu eerst haar zoon groot brengen. 


Onze oude cavia's

OVerleden

Lola, onze eerste cavia met haar zus Lily. Helaas bleek zij ziek te zijn en konden wij niets meer voor je doen.

Loena, samen met Lola en Lily was jij ons eerste drietal in huis. Helaas vonden we jou ineens heel ziek in de kooi en konden we niets meer voor je doen.

Loek, onze mooie man. Je was nog heel jong en we hebben geen idee wat er gebeurt is. We vonden je ineens dood in de kooi.

Onze oma Lily, bijna 7 jaar mocht ze bij ons worden. De eerste cavia samen met haar zus Lola hier in huis. Je was de laatste 2 jaar aan het sukkelen. We wisten dat we je nu moesten laten gaan. 

Fee, mooie eigenwijze Fee. Wat waren we even uit het veld geslagen toen we je ineens echt doodziek aantroffen. Je had ons niets laten merken. Een uur nadat we je vonden stierf je in mijn armen.

Saartje, onze bijzondere dame. Je was zo bang toen je hier kwam maar zo ongelooflijk tam toen je ging. Je was al even niet lekker maar de dierenarts kon niets vinden. Je bleef ondanks alles gewoon je pittige zelf. Op 7 oktober 2021 was het op. 

verhuist

Onderstaande cavia's hebben een nieuw huisje gekregen. 

Mollie, dochter van Max en Juultje. Kreeg hier 4 prachtige baby's. Omdat zij de lange haren van papa Max doorgaf en wij stopte met de lange haren hebben wij haar laten verhuizen naar een goed nieuw huisje.

Juutlje, onze prachtige wit choco dametje. Na 2 nestjes met echt prachtige baby's mocht zij heerlijk van haar pensioen gaan genieten in een nieuw huisje met een lief vriendinnetje.

Max, onze koning, wat was en ben je toch een ongeloofelijke knappe kerel. Hier had je te veel verwantschap en in Belgie wilde ze jou zo graag een goed huisje bieden.

Cato, kleine cato wat was je bang. Je durfde in de groep met pittige dames nauwelijks bij de voerbak te komen. We zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar een huisje waar het beter voor jouw was. 

Izzy, hier geboren als dochter van Max en Nina. Een enorme verrassing dat we ineens agouti kregen. Helaas was ook jij niet op je plaats in de grote groep. Je paste gewoon meer bij maar 1 vriendinnetje, gelukkig hebben we die voor jou gevonden.

Daantje, Onze eerste Teddy! Wat een heerlijke knuffelkont was jij. Door te veel verwantschap moest je helaas verhuizen maar iedereen wilde jou hebben knappe vent, iedereen was direct verliefd op jou knappe koppie

Fleurtje, dochter van Saartje en Max. Een pittige dame die in de groep de strijd wel aandurfde te gaan met de baas in het hok, je eigen moeder. Toen je zusje alleen kwam te zitten bij haar baasje hebben we jou laten verhuizen zodat zij niet langer alleen zou zijn.

Guusje, wat was je bang en ongelukkig in het grote hok. We zagen echt aan je dat je niet gelukkig was. Gelukkig vonden we voor jou ook een goed huisje met 2 vriendinnetjes wat een stuk beter voor jouw bleek.

Nina, Alsof je altijd bloosde met je mooie goude plekken bij je wangen. Je zat hier na een prachtig nestje waarbij je onze Sjors kreeg lekker in het pensioen hok. Maar toen kwam er een bericht van iemand die met spoed een nieuw vriendinnetje nodig had en jij bleek te juiste keuze te zijn.

Nala, geboren als dochter van Mollie en Daantje. Een cadeautje omdat jij en je broertjes en zusjes allemaal lange haren hadden die jullie hebben doorgekregen van opa Max. Omdat wij stopte met de lange haren ben ook jij verhuist naar een nieuw huisje waar een klein vriendinnetje op jou wachtte.

Klaasje, prachtige klaas, je hebt hier een prachtnestje gekregen, je eigen K3. Omdat je bevalling heel heftig was hebben we jou laten verhuizen samen met je dochter naar jou maatje Coco. Jullie waren zo blij samen dat we jullie gelukkig weer samen konden zetten.

Madelief, Mijn eerste agouti borstel meisje. Een pittige dame met behoorlijk een eigen mening. Helaas lukte het niet om voor jou een geschikt vriendje te vinden en hebben we jou laten verhuizen naar een prachtige beer.

Abby, Wat ben je een plaatje Abby! Je kreeg hier 4 prachtige kids en daarna mocht je bij ons met pensioen. Toen iemand op zoek was naar een zeugje zo mooi als jij hebben we jou naar een nieuw huisje laten gaan.

Olaf, wat ben je toch mooi. Geboren op 22 juni 2020 uit het nestje van Charlie en een kopie van zijn opa Max. Een prachtige crème california zwart sheltie. Olaf is verhuist naar een vriendinnetje nadat hij hier vele mooie baby's had gekregen.

Bibi, hoog zwanger en graad mager kwam je bij ons. Het enige wat je wilde was brood eten. Na een aantal weken veranderde je van een bange cavia in een echte knuffel. Je bent verhuist omdat je je plekje in de meiden groep niet kon vinden. 

Joep, We hadden hem eigenlijk Max moeten noemen, maar die hadden we al gehad dus toen werd het Joep. Joep is net een kleine race auto, als een kip zonder kop rent hij door het hok en echt snel. Je had echt meer rui,te nodig, dus we hebben je lekker laten verhuizen naar een plek waar je dit kon krijgen.

Onze 3 prachtige US Teddy's Feline, Fenna en Cody zijn verhuist naar een ander baasje omdat wij stoppen met de US Teddy. Wij gaan ons alleen nog richten op de california cavia.