Onze cavia's

Wij fokken met de california cavia in de kleuren wit, crème, buff en rood. Wij hebben op dit moment 9 hele mooie dames en heren met een mooie zwarte neus. Daarnaast hebben wij nog onze mooie Maddy en Bo als éénkleur omdat we hopen dat het ons lukt hun mooie kleur te fokken met california uitmonstering. En dan hebben we nog onze Emma, Emma is onze vreemde eend in de bijt, zij is het vriendinnetje van mijn dochter en leeft heerlijk in ons pensioenen hok. 

 

Onze pensioen dames

Aukje

Aukje is een prachtige gladhaar rood california zwart cavia, ze is geboren op 26 februari 2019 en is hier komen wonen in april. Aukje is ontzettend lief en makkelijk in de groep. Aukje heeft inmiddels 3 nestjes gehad met steeds 5 ukkies. Ze is u lekker met pensioen.

Klik op de foto voor meer informatie

Charlie

Charlie is een mooie crème gladhaar california zwart dame, ze is hier geboren op 20 mei 2019 samen met haar zusje mollie. Haar moeder is Juultje. Charlie heeft inmiddels 3 prachtige nestjes gehad en is lekker met pensioen.

Klik op de foto voor meer informatie

Emma

Emma is een gladhaar cavia. Zij is hier bij ons geboren op 7 oktober 2018 in het nestje van Saartje. Emma was een ukkie, maar is inmiddels echt een grote meid. Inmiddels heeft Emma 2 nestjes gehad en is zij lekker met pensioen. 

Klik op de foto voor meer informatie


Onze Prachtige fok dames

Babs

Kleine Babs, geboren op 18 maart 2021 uit het nestje van Aukje en Bram. Babs, geboren als Babette woog bij haar geboorte maar 53 gram. Echt een mini cavia. We hebben haar met bijvoeding wat extra ondersteund waardoor ze enorm tam is geworden.

Klik op de foto voor meer informatie

 

 Yfke

Yfke is een prachtige wit california zwart zeugje. Yfke is geboren op 1-9-2020 en heeft inmiddels 2 nestjes gehad.. Ze zal eind dit jaar weer bij de beer worden geplaatst in de hoop dat zij ditmaal haar witte kleur doorgeeft.

 

Klik op de foto voor meer informatie

Maddy

Kleine Maddy, geboren op 15 mei 2021 is een prachtige diep rode gladhaar zeugje. Haar kleur wilde we nog altijd heel graag hebben in onze stal en het is nu eindelijk gelukt. Zodra Maddy oud genoeg is mag zij samen met Bram, wij hopen dat het dan lukt om deze prachtige kleur met california uitmonstering te krijgen.

Klik op haar foto voor meer informatie

Mila

Kleine Mila, geboren op 9 mei 2022. Ze mag als ze groot genoeg is de crèmelijn van Charlie gaan overnemen. Voorlopig mag ze eerst even lekker groot worden.

Olive (Liv)

Kleine Liv, geboren op 13 mei 2022. Weer een prachtige witte dame, zij zal straks na het laatste nestje van Yfke de witte lijn gaan overnemen. Maar eerst mag ze even lekker groot groeien.


Onze pensioen beren 

Bo

Op 29 december 2021 werd onze mooie Bo geboren, Bo was een kleine verrassing met zijn lichte crème kleur in een nestje vol met donkere crème broertjes en zusjes. Op de foto lastig te zien maar zijn kleur is een beetje als koffiemelk, heel licht crème. Prachtig dus!

Bram

Onze mooie Bram, terug van weggeweest. Bram was verhuist naar een nieuw huisje maar helaas klikte het daar niet met zijn nieuwe vriendje. Omdat in de tussentijd onze castraat Sjors was overleden zal Bram binnenkort een knipje krijgen en daarna lekker in het pensioenen hok gaan wonen. 


Onze mooie fokberen

Levi

Onze nieuwe man in de stal, Levi. Hij is geboren op 19 januari 2022. Hij neemt de rol van Dani over als creme beer voor onze vrouwen. Voorlopig mag hij nog even wennen en daarna zal hij een vriendinnetje krijgen. 

Sam

Onze mooie rode beer Sam houdt bij ons de rode lijn in ere. Hij heeft de rol van Bram overgenomen en hij is echt een kanjer. We hopen snel op kleintjes van hem.

Onze oude cavia's

OVerleden

Lola, onze eerste cavia met haar zus Lily. Helaas bleek zij ziek te zijn en konden wij niets meer voor je doen.

Loena, samen met Lola en Lily was jij ons eerste drietal in huis. Helaas vonden we jou ineens heel ziek in de kooi en konden we niets meer voor je doen.

Loek, onze mooie man. Je was nog heel jong en we hebben geen idee wat er gebeurt is. We vonden je ineens dood in de kooi.

Onze oma Lily, bijna 7 jaar mocht ze bij ons worden. De eerste cavia samen met haar zus Lola hier in huis. Je was de laatste 2 jaar aan het sukkelen. We wisten dat we je nu moesten laten gaan. 

Fee, mooie eigenwijze Fee. Wat waren we even uit het veld geslagen toen we je ineens echt doodziek aantroffen. Je had ons niets laten merken. Een uur nadat we je vonden stierf je in mijn armen.

Saartje, onze bijzondere dame. Je was zo bang toen je hier kwam maar zo ongelooflijk tam toen je ging. Je was al even niet lekker maar de dierenarts kon niets vinden. Je bleef ondanks alles gewoon je pittige zelf. Op 7 oktober 2021 was het op. 

Sjors

Sjors is onze castraat, Sjors is bij ons geboren op 7 oktober 2018 en werd geboren met maar 3 pootjes. Gelukkig is het ons gelukt om hem met de fles groot te brengen en is hij de liefste met elke andere cavia en de grootste knuffelkont die er is. 

Sjors werd helaas ziek en hebben wij op 17 augustus 2022 laten inslapen. Hij werd bijna 4 jaar oud. 


verhuist

Onderstaande cavia's hebben een nieuw huisje gekregen. 

Mollie, dochter van Max en Juultje. Kreeg hier 4 prachtige baby's. Omdat zij de lange haren van papa Max doorgaf en wij stopte met de lange haren hebben wij haar laten verhuizen naar een goed nieuw huisje.

Juutlje, onze prachtige wit choco dametje. Na 2 nestjes met echt prachtige baby's mocht zij heerlijk van haar pensioen gaan genieten in een nieuw huisje met een lief vriendinnetje.

Max, onze koning, wat was en ben je toch een ongeloofelijke knappe kerel. Hier had je te veel verwantschap en in Belgie wilde ze jou zo graag een goed huisje bieden.

Cato, kleine cato wat was je bang. Je durfde in de groep met pittige dames nauwelijks bij de voerbak te komen. We zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar een huisje waar het beter voor jouw was. 

Izzy, hier geboren als dochter van Max en Nina. Een enorme verrassing dat we ineens agouti kregen. Helaas was ook jij niet op je plaats in de grote groep. Je paste gewoon meer bij maar 1 vriendinnetje, gelukkig hebben we die voor jou gevonden.

Daantje, Onze eerste Teddy! Wat een heerlijke knuffelkont was jij. Door te veel verwantschap moest je helaas verhuizen maar iedereen wilde jou hebben knappe vent, iedereen was direct verliefd op jou knappe koppie

Fleurtje, dochter van Saartje en Max. Een pittige dame die in de groep de strijd wel aandurfde te gaan met de baas in het hok, je eigen moeder. Toen je zusje alleen kwam te zitten bij haar baasje hebben we jou laten verhuizen zodat zij niet langer alleen zou zijn.

Guusje, wat was je bang en ongelukkig in het grote hok. We zagen echt aan je dat je niet gelukkig was. Gelukkig vonden we voor jou ook een goed huisje met 2 vriendinnetjes wat een stuk beter voor jouw bleek.

Nina, Alsof je altijd bloosde met je mooie goude plekken bij je wangen. Je zat hier na een prachtig nestje waarbij je onze Sjors kreeg lekker in het pensioen hok. Maar toen kwam er een bericht van iemand die met spoed een nieuw vriendinnetje nodig had en jij bleek te juiste keuze te zijn.

Nala, geboren als dochter van Mollie en Daantje. Een cadeautje omdat jij en je broertjes en zusjes allemaal lange haren hadden die jullie hebben doorgekregen van opa Max. Omdat wij stopte met de lange haren ben ook jij verhuist naar een nieuw huisje waar een klein vriendinnetje op jou wachtte.

Klaasje, prachtige klaas, je hebt hier een prachtnestje gekregen, je eigen K3. Omdat je bevalling heel heftig was hebben we jou laten verhuizen samen met je dochter naar jou maatje Coco. Jullie waren zo blij samen dat we jullie gelukkig weer samen konden zetten.

Madelief, Mijn eerste agouti borstel meisje. Een pittige dame met behoorlijk een eigen mening. Helaas lukte het niet om voor jou een geschikt vriendje te vinden en hebben we jou laten verhuizen naar een prachtige beer.

Abby, Wat ben je een plaatje Abby! Je kreeg hier 4 prachtige kids en daarna mocht je bij ons met pensioen. Toen iemand op zoek was naar een zeugje zo mooi als jij hebben we jou naar een nieuw huisje laten gaan.

Olaf, wat ben je toch mooi. Geboren op 22 juni 2020 uit het nestje van Charlie en een kopie van zijn opa Max. Een prachtige crème california zwart sheltie. Olaf is verhuist naar een vriendinnetje nadat hij hier vele mooie baby's had gekregen.

Bibi, hoog zwanger en graad mager kwam je bij ons. Het enige wat je wilde was brood eten. Na een aantal weken veranderde je van een bange cavia in een echte knuffel. Je bent verhuist omdat je je plekje in de meiden groep niet kon vinden. 

Joep, We hadden hem eigenlijk Max moeten noemen, maar die hadden we al gehad dus toen werd het Joep. Joep is net een kleine race auto, als een kip zonder kop rent hij door het hok en echt snel. Je had echt meer rui,te nodig, dus we hebben je lekker laten verhuizen naar een plek waar je dit kon krijgen.

Onze 3 prachtige US Teddy's Feline, Fenna en Cody zijn verhuist naar een ander baasje omdat wij stoppen met de US Teddy. Wij gaan ons alleen nog richten op de california cavia.