Onze cavia's

Dit zijn alle lieve cavia vriendjes die wij momenteel in onze stal hebben..

Klik op hun foto om alles over ze te lezen. 

 

 

Emma

Emma is een gladhaar cavia. Zij is hier bij ons geboren op 7 oktober 2018 in het nestje van Saartje. Emma was een ukkie, maar is inmiddels echt een grote meid. In juni 2020 kreeg zij haar eerste nestje met 3 dochters. 

Meer over Emma weten, klik op haar foto


Aukje

Aukje is een prachtige gladhaar rood california zwart cavia, ze is geboren op 26 februari 2019 en is hier komen wonen in april. Aukje is ontzettend lief en makkelijk in de groep. Aukje heeft inmiddels 2 nestjes gehad, waarbij ze 2x 5 baby's kreeg. 

Meer over Aukje weten, klik op haar foto


Charlie

Charlie is een mooie crème gladhaar california zwart dame, ze is hier geboren op 20 mei 2019 samen met haar zusje mollie. Haar moeder is Juultje. Charlie heeft op 22 juni haar eerste nestje gehad met 5 hele mooie baby's. Haar zoon Olaf is hier blijven wonen.

Meer weten over Charlie, Klik op haar fotoSaartje

Saartje, de echte baas is in de dames groep. Saartje is geboren op 20 september 2017 en is een Amerikaans gekruinde cavia. Saartje heeft op 7 oktober haar eerste nestje gehad met 5 mooie baby's. Haar dochter Emma woont nog bij ons. We waren even bang dat we Saartje in september 2020 zouden verliezen, maar gelukkig is ze er weer bovenop gekomen.

Meer weten over Saartje, klik op haar foto


Sjors

Ach onze Sjors, zijn mama Nina had heel veel moeite gehad met de geboorte op 7 oktober 2018 en dat zorgde ervoor dat hij maar 3 pootjes had en heel erg zwak was. Groot gebracht met de fles en nu onze heerlijke sheltie castraat in onze dames hok. Zijn verhaal is bijzonder, je leest er alles over als je op zijn foto klikt.


Bibi

Bibi, een lief en vooral super zacht qau karakter zeugje. Geboren op 1 maart 2018 en zwanger bij ons gekomen. Bibi zetten we vaak bij onze ukkies die nog moeten wennen omdat zij zo ontzettend lief is voor andere cavia's. 

Meer weten over Bibi, klik op haar foto


Joep

We hadden hem eigenlijk Max moeten noemen, maar die hadden we al gehad dus toen werd het Joep. Joep is net een kleine race auto, als een kip zonder kop rent hij door het hok en echt snel. Kleine Joep is een crème california Choco en geboren op 27 augustus 2020

Meer weten over Joep, klik op zijn foto


Bram

Bram is een gladhaar goud california zwart beertje, een hele rustige beer die lekker de kat uit de boom kijkt. Bram heeft op zijn billen wat langere haren dus ergens in mijn lijn vermoed ik wel lange haren. Bram is geboren op 20 augustus 2020

Meer weten over Bram, klik op zijn foto


Cody

Cody is geboren op 5 februari 2021, een prachtige US Teddy beer. Voor nu mag Cody gezellig samen met Bram even groot worden. Zodra hij groot genoeg is zullen we hem samen zetten met Feline. Cody is een enorme knuffel, vind het heerlijk om lekker op schoot te zitten. 

Meer weten over Cody, klik op zijn foto


feline

Feline is geboren op 14 februari 2021, een prachtige US teddy zeugje, Feline is nog wat verlegen en zit nu lekker samen met Bibi. Ze mag even lekker groot groeien en zal als ze genoeg gegroeid is samen met Cody ons eerste US Teddy koppeltje worden. 

Meer weten over Feline, klik op haar foto


Babs

Kleine Babs, geboren op 18 maart 2021 uit het nestje van Aukje en Bram. Babs, geboren als Babette woog bij haar geboorte maar 54 gram. Echt een mini cavia. We hebben haar met bijvoeding wat extra ondersteund waardoor ze enorm tam is geworden. Tja, zo'n ukkie laat je natuurlijk nooit meer gaan. 

Meer weten over Babs, klik op haar foot


Maddy

Kleine Maddy, geboren op 15 mei 2021 is een prachtige diep rode gladhaar zeugje. Haar kleur wilde we nog altijd heel graag hebben in onze stal en het is nu eindelijk gelukt. Zodra Maddy oud genoeg is mag zij samen met Bram, wij hopen dat het dan lukt om deze prachtige kleur met california uitmonstering te krijgen.

Meer weten over Maddy, klik op haar foto


Dani

Mooie man Dani, geboren op 5 mei 2021 uit het nestje van Klaasje en Coco. Samen met zijn zusje Doortje zijn zij hier blijven wonen. Dani is een mooie licht crème zwart california en zal hier in de foklijn worden opgenomen. Dani zijn neus kleurt inmiddels al prachtig zwart en zal nog veel donkerder worden.


 Yfke

We moeten nog heel even wachten maar dan verwelkomen wij ook Yfke in onze stal, Yfke is een prachtige wit california zwart zeugje. Yfke heeft al 1 nestje gehad bij de fokker waar zij geboren is en zal hier in het voorjaar van 2022 de witte california lijn door gaan zetten.


FEnna

Ook op Fenna moeten wij nog heel even wachten, Fenna is een US Teddy en pas 4 weken oud. Zij gaat voorlopig lekker bij onze zwangere Emma binnen in het hok om even te wennen en zal daarna naar het grote dames hok verhuizen. Als Fenna groot genoeg is mag ze samen met Cody de US Teddy lijn door gaan zetten.

Onze oude cavia's

OVerleden

Lola, onze eerste cavia met haar zus Lily. Helaas bleek zij ziek te zijn en konden wij niets meer voor je doen.

Loena, samen met Lola en Lily was jij ons eerste drietal in huis. Helaas vonden we jou ineens heel ziek in de kooi en konden we niets meer voor je doen.

Loek, onze mooie man. Je was nog heel jong en we hebben geen idee wat er gebeurt is. We vonden je ineens dood in de kooi.

Onze oma Lily, bijna 7 jaar mocht ze bij ons worden. De eerste cavia samen met haar zus Lola hier in huis. Je was de laatste 2 jaar aan het sukkelen. We wisten dat we je nu moesten laten gaan. 

Fee, mooie eigenwijze Fee. Wat waren we even uit het veld geslagen toen we je ineens echt doodziek aantroffen. Je had ons niets laten merken. Een uur nadat we je vonden stierf je in mijn armen.

verhuist

Onderstaande cavia's hebben een nieuw huisje gekregen. 

Mollie, dochter van Max en Juultje. Kreeg hier 4 prachtige baby's. Omdat zij de lange haren van papa Max doorgaf en wij stopte met de lange haren hebben wij haar laten verhuizen naar een goed nieuw huisje.

Juutlje, onze prachtige wit choco dametje. Na 2 nestjes met echt prachtige baby's mocht zij heerlijk van haar pensioen gaan genieten in een nieuw huisje met een lief vriendinnetje.

Max, onze koning, wat was en ben je toch een ongeloofelijke knappe kerel. Hier had je te veel verwantschap en in Belgie wilde ze jou zo graag een goed huisje bieden.

Cato, kleine cato wat was je bang. Je durfde in de groep met pittige dames nauwelijks bij de voerbak te komen. We zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar een huisje waar het beter voor jouw was. 

Izzy, hier geboren als dochter van Max en Nina. Een enorme verrassing dat we ineens agouti kregen. Helaas was ook jij niet op je plaats in de grote groep. Je paste gewoon meer bij maar 1 vriendinnetje, gelukkig hebben we die voor jou gevonden.

Daantje, Onze eerste Teddy! Wat een heerlijke knuffelkont was jij. Door te veel verwantschap moest je helaas verhuizen maar iedereen wilde jou hebben knappe vent, iedereen was direct verliefd op jou knappe koppie

Fleurtje, dochter van Saartje en Max. Een pittige dame die in de groep de strijd wel aandurfde te gaan met de baas in het hok, je eigen moeder. Toen je zusje alleen kwam te zitten bij haar baasje hebben we jou laten verhuizen zodat zij niet langer alleen zou zijn.

Guusje, wat was je bang en ongelukkig in het grote hok. We zagen echt aan je dat je niet gelukkig was. Gelukkig vonden we voor jou ook een goed huisje met 2 vriendinnetjes wat een stuk beter voor jouw bleek.

Nina, Alsof je altijd bloosde met je mooie goude plekken bij je wangen. Je zat hier na een prachtig nestje waarbij je onze Sjors kreeg lekker in het pensioen hok. Maar toen kwam er een bericht van iemand die met spoed een nieuw vriendinnetje nodig had en jij bleek te juiste keuze te zijn.

Nala, geboren als dochter van Mollie en Daantje. Een cadeautje omdat jij en je broertjes en zusjes allemaal lange haren hadden die jullie hebben doorgekregen van opa Max. Omdat wij stopte met de lange haren ben ook jij verhuist naar een nieuw huisje waar een klein vriendinnetje op jou wachtte.

Klaasje, prachtige klaas, je hebt hier een prachtnestje gekregen, je eigen K3. Omdat je bevalling heel heftig was hebben we jou laten verhuizen samen met je dochter naar jou maatje Coco. Jullie waren zo blij samen dat we jullie gelukkig weer samen konden zetten.

Madelief, Mijn eerste agouti borstel meisje. Een pittige dame met behoorlijk een eigen mening. Helaas lukte het niet om voor jou een geschikt vriendje te vinden en hebben we jou laten verhuizen naar een prachtige beer.

Abby, Wat ben je een plaatje Abby! Je kreeg hier 4 prachtige kids en daarna mocht je bij ons met pensioen. Toen iemand op zoek was naar een zeugje zo mooi als jij hebben we jou naar een nieuw huisje laten gaan.

Olaf, wat ben je toch mooi. Geboren op 22 juni 2020 uit het nestje van Charlie en een kopie van zijn opa Max. Een prachtige crème california zwart sheltie. Olaf is verhuist naar een vriendinnetje nadat hij hier vele mooie baby's had gekregen.