Hoe werken wij?

 

Je wil graag een cavia

Als je graag een nieuwe cavia wil kan je bij ons op de wachtlijst geplaatst worden. Op basis van de plek op de wachtlijst bepalen wij welke cavia wij voor jouw beschikbaar hebben. Wij proberen daarbij altijd rekening te houden met de voorkeuren. Er zijn geen verplichtingen als je op de wachtlijst staat, je kan altijd aangeven dat je geen interesse meer hebt of als je van de wachtlijst af wil

 

Niet elke cavia wordt verkocht

In elk nestje kijken wij goed of er jongen bij zitten die wij graag in onze eigen stal opnemen. Dit kan een bepaalde kleur of tekening zijn. De eerste keuze ligt dus altijd bij ons. Daarnaast kan het zijn dat wij twijfels hebben bij de gezondheid van een cavia en wij deze daarom wat langer bij ons houden voor we een nieuw baasje zoeken.. Wij zijn echt maar een kleine stal en hebben hierdoor niet heel veel ukkies beschikbaar.

 

Reservering

Na een bevestiging van ons en een aanbetaling van de helft van het bedrag is de reservering definitief. Helaas is het niet mogelijk om de reserveringskosten terug te krijgen wanneer de cavia onverhoopt toch niet kan worden opgehaald . Uiteraard zoeken wij dan naar een gepaste oplossing. Wanneer de cavia onverhoopt niet verkocht kan worden door ziekte of overlijden wordt de reservering ongedaan gemaakt en de kosten terug betaald 

 

Dan begint het lange wachten

De ukkies moeten natuurlijk nog even bij hun mama blijven, ze mogen het nest verlaten als ze op gewicht zijn en zelfstandig eten. Zeugjes mogen weg bij hun mama als ze 300 gram wegen. De beertjes mogen al wat eerder, zij mogen weg bij 250 gram (als ze echt niet meer bij mama drinken) De meeste kleintjes gaan hier met 3,5 tot 4,5 week weg. We maken het wachten wel zo leuk mogelijk door steeds foto's en filmpjes te sturen van de kleintjes. 

 

Belangrijk

Cavia's zijn echt groepsdieren en worden erg ongelukkig als ze helemaal alleen zijn. Daarom verkopen wij alleen cavia's met zijn 2e of alleen als we weten dat er thuis een nieuw vriendje op ze wacht. 

 

We blijven altijd beschikbaar voor vragen

Mocht je vragen hebben over je cavia of over zijn of haar gedrag, of zie je ineens dat je cavia zich niet lekker voelt dan blijven wij altijd beschikbaar voor vragen. We zullen altijd proberen om je te helpen bij je vragen. 

 

Wachtlijst formulier