Nieuws uit het caviahok

19 september 2023: En nog meer baby's

Vandaag werden wij totaal verrast door Odina die al baby's kreeg, zij was pas over 6 dagen uitgerekend en huppelde nog zo vrolijk door het hok dat ik haar nog niet verwacht had. Gelukkig is alles goed gegaan ondanks de vroeggeboorte. De kleintjes -2 beren en 1 zeugje- zijn op gewicht en doen het super.  Naast dat ze vroeg waren verraste ze ons ook nog eens met kleurtjes die we niet hadden verwacht. We hebben dit keer weer een eigen K3-tje. Een prachtig donker beertje, een buff zeugje en een donker crème beertje. 


24 augustus 2023: En weer baby's

Hoera, vandaag beviel ook onze mooie Maddy van 3 ukkies, 2 mooie boys en 1 zeugje. Teddy en haar kleintjes vonden het maar wat interessant al die kleintjes die erbij kwamen in het hok. Ook dit keer 3 hele mooie rode ukkies, dus Levi heeft zijn crème kleurtje niet doorgegeven. 

 


13 augustus 2023: Hoera baby's

Onze Teddy is bevallen van 3 prachtige boys, ze hebben alle 3 de prachtige kleur van papa Nemo. Teddy heeft het zelf nog steeds zwaar doordat zij zichzelf nog steeds open krabt, omdat hierdoor steeds alle wondjes opengaan hebben we haar een trui gegeven waardoor zij niet meer kan krabben. Het duurde even voor ze het accepteerde, maar uiteindelijk vond ze het truitje wel prima. Het ziet er ook nog super schattig uit, mama met haar trui en dan die 3 kleine ukkies erbij. 

 


11 augustus 2023: Wachten op baby's

Het is weer spannend hier in huis, zowel Maddy als Teddy kunnen elk moment hun ukkies krijgen. Omdat Teddy behoorlijk ziek is geweest was het even spannend maar gelukkig is ze inmiddels weer helemaal opgeknapt en gilt ze weer de hele dag om eten. Ze 2 dames zitten heerlijk samen in de bevalbak en vinden het wel gezellig samen. Bij Teddy is het moeilijk om in te schatten hoever zij is en hoeveel ukkies zij zal gaan krijgen, haar gewicht is nu 300 gr verhoogd, maar ik vermoed dat zij wel wat was afgevallen doordat ze ziek was. We voelen haar ukkies flink bewegen en de buik ik al goed strak, dus ik verwacht haar kleintjes wel met een dag of 5. Maddy is iets minder ver verwacht ik, zij is wel al ruim 450 gram zwaarder maar haar buik is nog vrij soepel en we voelen de ukkies nog maar zachtjes bewegen. Ik verwacht dat zij nog wel een ruimte week tot 10 dagen zal moeten. 


3 augustus 2023: Nieuwe meisjes

Omdat we onze mooie Blue Rio houden en we voor hem alleen Liv hebben om eventueel bij te plaatsten zijn we op zoek gegaan naar nieuwe zeugjes. Al snel zag ik 2 prachtige dames in Belgie. Een mama en dochter, beide creme cali choco. Zij komen binnenkort naar onze stal toe. Ook zagen we nog een prachtig creme cali zwart meisje dichtbij huis, dit mooie meisje hebben wij al welkom mogen heten in de stal. 

 

Joukje

Ivy

Maya


17 juli 2023: Roxy en Blue Rio

Inmiddels zijn de kleintjes van Liv uitgegroeid tot prachtige california's. Remi, Robin en Ruby zijn inmiddels verhuist naar hun nieuwe huisje. Roxy en Rio zijn bij ons blijven wonen. Omdat we alle cavia's een kleurtje in het oor geven om ze uit elkaar te kunnen halen had Rio vanaf zijn geboorte een blauwe stip. Al snel noemde we hem hierdoor Blue in plaats van Rio. Nu hij hier officieel blijft wonen hebben we hem dan ook de naam Blue Rio gegeven. Beide krijgen ze al hele mooie zwarte neuzen.

Blue Rio (6 weken)

Roxy (6 weken)


5 juni 2023: Ukkies voor Liv

Op 5 juni werden we eindelijk beloond voor het lange wachten, onze prachtige Liv die inmiddels echt heel veel was aangekomen kreeg weeën en we zaten er uiteraard bovenop. Al snel werd het eerste ukkie geboren, een klein crème zeugje. Daarna kwamen haar witte broertje en zusje. Daarna bleef het even rustig maar zagen we duidelijk dat er nog ukkies moesten komen. Pas na een kwartier begon Liv weer weeën te krijgen maar het lukte haar niet om het ukkie eruit te krijgen. Gelukkig kon ik helpen en werd een kleine maar stevige crème zeug geboren en daar direct achteraan kwam weer een kleine witte beer. 

We zijn echt ongelooflijk blij met dit prachtige nestje. Eigenlijk was dit het Q-nestje maar dat werden echt te moeilijke namen. Daarom hebben we besloten de Q over te slaan en er het R-nestje van te maken. Zij kregen de namen: Robin, Roxy, Ruby, Rio & Remi. Omdat we heel erg hoopte op witte ukkies die de witte lijn weer verder konden uitzetten zullen Rio en Roxy bij ons blijven wonen. 


12 april 2023: Het meest bijzondere verhaal ooit in onze stal

Gisterenavond zag ik al dat Mila onrustig was en daarom hield ik haar de hele avond in de gaten, helaas gebeurde er niets en pas s'morgens rond 10.00uur zag ik een eerste echte wee bij Mila. Ik zag direct dat ze in paniek raakte en hard ging piepen. Toen ik keek zag ik dat het ukkie er met de billen uitkwam en vast zat. Helaas lukte het Mila niet om de klein eruit te krijgen en heb ik behoorlijk mee moeten helpen. Na 10 minuten kwam het kleintje helaas dood ter wereld. Ik verwachte nog meer ukkies omdat Mila echt heel erg groot was, maar na de placenta kwam er niets meer en bleef ze haar dode ukkie schoonmaken. Na ongeveer een uur heb ik haar weggehaald omdat ze aan haar ging knagen. Mila leek fysiek weinig last te hebben van de bevalling maar bleef zoeken naar haar baby in het hok. Ze was aan het graven en gooide alles om. Uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar wees-ukkies omdat Mila duidelijk een ukkie nodig had om voor te zorgen. Om half 9 s'avonds kreeg ik een berichtje van iemand die 2 ukkies beschikbaar had. Dus nog snel in de auto en 45 minuten later kon ik Mila kennis laten maken met haar 2 pleegdochters. 

 

Mila vond het in het begon heel spannend en begreep niet zo goed wat ze moest met de kleintjes. Ze wilde bij haar drinken maar dat wilde ze niet. Uiteindelijk hebben we ze even met rust gelaten en ging ze al iets meer accepteren van de ukkies. Uiteindelijk weer naar huis gereden en ook in de auto bleef Mila onrustig bij de kleintjes. Thuis gekomen er voor gekozen ze in het vervoersbakje te laten zitten om de kleintjes zeker warm te houden. Midden in de nacht zag ik dat Mila was melk verloor en dit heb ik over 1 van de ukkies gesmeerd, direct begon Mila haar te boenen en nadat ik ook het andere ukkie had ingesmeerd werd ook die geboend. Daarna kropen de kleintjes onder haar en mochten ze ook bij haar drinken. Vanaf dat moment waren het echt haar baby's en beschermt ze ze als een echte mama.

 


Onze droom komt uit. 

Het is natuurlijk altijd een droom om een koppeltje te kunnen maken van 2 zelf gefokte dieren. Met de geboorte van Nemo in november werd deze droom steeds meer mogelijk en na de geboorte van Odina in december wisten we dat we onze droom konden gaan waarmaken. We moeten uiteraard nog even wachten tot Odina groot genoeg is maar we verwachten in het najaar dat deze 2 prachtige moppies samen voor baby's kunnen gaan zorgen.


De komende nestjes.

De komende maanden gaan we weer allemaal nestjes verwelkomen. Inmiddels zitten Liv en Levi al even samen, is Emma hier laatst ook bij geplaatst en nog even wachten dan mag ook Macy-Jo bij Nemo.. Bij koppeltjes lees je alles over deze koppels. 


05-03 Nieuwe meisjes in onze stal

Omdat ons stalletje wat nieuwe zeugjes nodig had om de lijnen zuiver te houden hebben wij 3 nieuwe fokzeugjes gekocht. Teddy, Macy en Blossem gaan onze crème en rood lijn verstevigen. De mooie Koosje (Abrikoosje) komt uit het dierenasiel, wij zagen haar en ze lijjkt zo op onze Sjors dat we haar niet konden laten zitten. 

Koosje

Macy-Jo

Teddy

Blossem


Onze mooie man Nemo en Odina

Onze mooie Nemo, zijn neus wordt al super donker. Helaas blijkt hij qua ronde kleur toch meer op zijn papa dan op zijn mama. We hadden de hoop dat hij net zo donker rood zou blijven als zij. 

 

En ook ons prachtige meisje Odina gaat steeds meer kleuren en lijkt steeds meer op mama Babs. 


Dromen voor de lente

De verbouwing in huis is bijna klaar, dus we verzinnen alvast iets nieuws voor de lente.....

Een ren voor aan het hok vast !

Aan het buitenhok zou een ren gemaakt kunnen worden van 60 x 3,50 een fantastisch ruimte om lekker te kunnen rennen voor onze dames en heren. Ik zou dan graag op het dak een tuin maken zodat we lekker groenten kunnen kweken. 


24-01 Dag lieve Yfke

Verdrietig nieuws, gisterenavond laat troffen we onze lieve Yfke heel ziek aan in het hok. Yfke was vermoedelijk 6 weken zwanger en aan het bloedverlies te zien wat bij haar lag gaan we er vanuit dat zij een miskraam heeft gehad. Yfke was heel slap en reageerde al nergens meer op, nog voor we de dierenarts konden bellen overleed zij in mijn armen...


Het jaar 2022

Hieronder alle ukkies die wij dit jaar mochten verwelkomen !


31-12 Nog net 3 2022 baby's !

Onze lieve Babs is bevallen, in de nacht van 29-30 december zag ik dat ze onrustig was. Vanaf een uur of 5 zat ik al beneden en al snel werd ukkie nummer 1 geboren. Een mooie rode beer. Daarna kwam al vrij snel nummer 2, een heel stevig zeugje en daarna liet nummer 3 iets langer op zich wachten maar uiteindelijk kwam daar nog een prachtige beer tevoorschijn. Babs deed het fantastisch, ik hoefde alleen maar te kijken en genieten. 


18-12 Dag lieve Aukje

Vandaag vonden wij onze mooie Aukje overleden aan in het hok, ze was de laatste dagen niet helemaal in haar hum dus we hielden haar al in de gaten. 

Haar dochter Babs die met haar samen zat zal haar enorm gaan missen en wij natuurlijk ook.


15-12 Kleine Nemo wordt groot

Nemo is precies geworden zoals wij hadden gehoopt, zijn neus wordt al heel donker en we hopen dat hij net zo mooi gaat kleuren als zijn vader.


27-11 Kleine Noah verhuist

Kleine Noah was met 16 dagen als zo groot en zwaar dat hij al mocht verhuizen. Hij begon al achter zijn mama aan te rennen dus tijd om op eigen pootjes te gaan staan. Noah is verhuist naar Luca, de zoon van Aukje, Luca zijn vriendje was doodgegaan en hij zocht weer een nieuw vriendje.


11-11 Hoera, onze Maddy is bevallen !

Wat een spannend nestje was dit, we hoopte zo ontzettend op ukkies in de prachtige dieprode kleur van Maddy en hoe gaaf, ze kreeg 2 donkerrode boys. We hebben de boys Nemo en Noah genoemd en één van de boys zal hier blijven wonen. We kijken nog even naar de uitmonstering welke van de 2 het zal worden.

 


9-10 Een nieuwe beer Sam!

Eindelijk is het gelukt om een nieuwe rode beer te vinden. Sam is een rood cali zwart beer en mag direct bij Babs. 

 

 


18-9 Hoera, Doortje is bevallen !

Op de camera zag ik al dat Doortje weeën had, dus mijn deken mee genomen naar beneden en naast de kooi gaan liggen. om 8.00 uur zag ik dat de weeën heftiger werden en om 8.24 werd het eerste meisje geboren. Daarna had ze het wat zwaarder en mocht ik haar gelukkig helpen met een prachtige beer. Daarna kwam de verrassing, een klein bont dametje. We hebben de ukkies Macy, Maks, en Maya genoemd. Omdat we vermoeden dat Doortje haar mama Klaasje bont in de lijn heeft wat Doortje nu aan Maya heeft doorgegeven zullen wij niet meer verder fokken met Doortje. Gelukkig mag Doortje samen met Doortje verhuizen en hebben ook Maks en Macy een nieuw huisje gevonden.


Onze Doortje bijna uitgerekend !

Onze prachtige Doortje kan elk moment gaan bevallen, inmiddels voelen we al flink wat beweging en ondanks dat haar gewicht niet enorm stijgt dijt ze wel enorm uit. Het is lastig om te raden hoeveel baby's ze zal krijgen. Ze heeft het wel pittig, we zien haar steeds slapen op de meest bijzondere plekjes, We verwachten haar baby's rond 15 september. 


Dag lieve lieve sjors

Onze mooie lieve Sjors was al even ziek, helaas kon de dierenarts niet vinden wat het was en hebben wij de enorm moeilijke beslissing moeten nemen om onze prachtige beer in te laten slapen. Gelukkig viel hij vredig is slaap op de arm van Charlotte en is hij daarna heel vredig ingeslapen. Het verdriet is groot, zeker bij Charlotte, zij heeft hem groot gebracht met de fles en Sjors was echt haar maatje. Maar dapper als ze was wist zij ook dat we Sjors iet langer wilde laten lijden. 

Dag allerliefste pantoffeltje, we gaan je enorm missen hier!


2 nieuwe dames

Hoera, volgende week komen er 2 nieuwe dames bij ons wonen.  Het zijn een gladhaar wit california zwart meisje en een gladhaar crème california meisje. We zijn nog hard aan het nadenken over 2 leuke namen. 


Nieuwe koppels

Op 5 juli is Doortje gezellig bij Levi gezet, beide zijn zij creme california zwart, dus we hopen ook op creme ukkies. Doortje is de dochter van Klaasje en Coco, dus er zit ook rood in haar lijn wat we misschien ook terug gaan zien. Op 5 augustus hebben we Maddy gezellig bij dit duo geplaatst. Levi heeft het dus druk met 2 dames. Maddy is donker rood en we hopen op deze donker rode kleur met california.


Een hoop veranderingen

Voor de vakantie hebben wij een aantal van onze dames en heren laten verhuizen naar nieuwe huisjes. Zo zijn Daisy en Floortje samen verhuist naar een nieuw huisje. En hebben de dames Loulou en Lenthe ook een nieuw baasje gevonden. Dani is verhuist naar 2 vriendinnetjes en gisteren is onze kleine teddybeer Liam ook naar zijn nieuwe huisje vertrokken. Nog even wachten en we verwelkomen weer 2 nieuwe dames, we zijn nog namen aan het bedenken voor deze moppies. 

Op dit moment zijn Luca en Bo nog te koop, we hopen voor hen samen een goed huisje te vinden.


Een waanzinnige 5-ling voor Aukje!

Wat zijn we ongelooflijk blij met dit fantastische nestje. Aukje beviel op zondag 29 mei in de avond waar wij weer getuige van mochten zijn. De ukkies volgde elkaar snel op dus af en toe even geholpen met het verwijderen van het vliesje om het neusje. De rest deed Aukje helemaal zelf zoals we gewend zijn van deze super mama. In 20 minuten tijd werden er 5 prachtige ukkies geboren. We zagen al snel dat alle kleurtjes waar we op gehoopt hadden geboren werden... 

De krulletjes bij 4 van hen kunnen we nog niet verklaren, we denken dat deze nog wel weg zullen trekken. Zo niet dan zal er ergens in de lijn van Bo een teddy zitten die niet op zijn stamboom is vermeld. Het maakt ons niet uit, we vinden ze met of zonder krullen geweldig !

We hebben deze 2 beren en 3 zeugjes de volgende namen gegeven. Loulou, Liva, Lenthe, Luca & Liam


wow, 2 nestjes achter elkaar.

Op 9 mei beviel onze mooie Charlie van een prachtige vierling. Dit deed ze bij de buurvrouw omdat wij nog op vakantie waren. Gelukkig ging alles goed al had Charlie wel hulp nodig om de laatste er uit te krijgen. En op 10 mei is onze Daisy stiekem -wij wisten niet dat zij zwanger was- bevallen van 1 mooie kleine man. Wat een fantastische mooie ukkies weer!

Jinthe

June

Joopie

Jacky

Kay


Hoera de eerste baby's van 2022

Zaterdagmiddag 16 april om 17.56 hoorde we een hele harde piep uit het hok komen. Direct zagen we dat Yfke flinke weeën had en nog geen 2 minuten later lag er al 1 baby in het hok. Een klein creme hummeltje wat duidelijk zichtbaar een klein meisjes was. Daarna volgen al snel nog 2 stoere mannen en toen bleef het even rustig. We voelde zeker nog 1 baby in de buik dus we hielden Yfke goed in de gaten, na een tijdje kreeg ze gelukkig weer weeen en kwam baby 4 op de wereld. Deze kleine bewoog niet en hebben we daarom direct opgemaakt, schoon gemaakt en met een rietje even een flinke hap lucht gegeven. Gelukkig haalde zij direct daarna heel diep adem en begon direct wild te bewegen. Daarna lekker terug gelegd bij Yfke en daar begon zij haar direct goed te boenen. De ukkies doen het fantastisch en rennen al lekker door het hok. 


ONze stoere mannen mogen verhuizen

Onze mooie Bram en zijn kleinzoon Dani mogen verhuizen. Zij hebben inmiddels te veel verwantschap in onze stal en kunnen niet meer met alle dames. We hebben al een nieuwe crème beer gevonden die we de naam Beer hebben gegeven. Hopelijk vinden we binnenkort ook nog een mooie buff of rode beer. 


Hoera, de eerste baby's van 2022 zijn onderweg

Onze mooie Yfke is zwanger, we hadden al een vermoeden maar met een gewichtstoename van 200 gram weten we het nu wel zeker. We hebben haar lekker binnen gezet bij Aukje. Bij Aukje is nog steeds afwachten of ze zwanger is, ook zij is ruim 150 gram aangekomen maar was doordat ze zo ziek was ook veel afgevallen. Mocht ze toch zwanger zijn dan zal ze precies gelijk lopen met Yfke en zullen er 2 nestjes tegelijkertijd komen. Het wordt dus weer spannend te komende tijd !


Welkom lieve Floortje en Bo 

Vandaag hebben wij 3 nieuwe ukkies opgehaald, zij gaan onze california lijn versterken. Het zijn 2 prachtige beren in de kleuren licht crème en crème cali zwart siam. En een mooi crème cali zwart dametje. Ze zijn nu nog jong en nog totaal niet gewend aan handen en moeten daarom eerst nog even een spoedcursus knuffelen. De mannen hebben we samen lekker buiten gezet (zaten buiten) en ons mooie meisje hebben we even samen gezet met Haily zodat ze even rustig kan wennen. 

Toby is inmiddels al verhuist omdat hij niet samen kon met zijn broertje. Helaas gingen zij echt in gevecht met elkaar. 

 


10-02 Juh!!! het nieuwe binnenhok is binnen

We wilde heel graag een nieuw binnenhok wat goed paste bij onze nieuwe meubels. Nu is het krijgen van mangohout echt niet te doen dus hebben we uiteindelijk een bureau gekocht en hierin heeft mijn schoonvader een verrijdbaar hok gemaakt. Gelijk 2 verdiepingen zodat we wat meer ruimte hebben voor de zwangere dames. Met het trapje kunnen de cavia's naar boven, maar het trapje kan ook opgeklapt worden zodat er 2 aparte hokken ontstaan.

Zo ongelooflijk blij mee!

 


28-01 De komende nestjes.

Vanaf eind februari verwachten we weer elke maand een nestje. Op dit moment zit Aukje alweer 4 weekjes bij Dani en is het afwachten of zij inmiddels zwanger is.  We hopen in deze eerste nestjes van dit jaar zowel wit, crème, buff en rode ukkies te krijgen. Het wachten zal weer spannend worden.  Je leest alles over onze koppeltjes hier


26-01 Nieuwe bevalbak in aanbouw

Omdat we graag wat meer ruimte willen geven aan de mama's met hun baby's komt er een nieuw binnenhok. Dit hok wordt 1.40 x 70 en krijgt 2 verdiepingen. Dit geeft ook wat meer mogelijkheden als we een zwangere dame hebben die liever alleen zit, we kunnen dan door het trapje op te klappen 2 aparte hokken creëren. Ook wordt er een mooi baby rekje ontwikkeld, hierin kunnen we -wanneer we een nestje hebben die bijgevoerd moet worden- de flesjes met babymelk ophangen. De ukkies hoeven dan niet meer steeds op hun beurt te wachten maar kunnen tegelijk hun eigen flesje leegdrinken. Het rekje wordt zo ontwikkeld dat de ukkies lekker kunnen liggen en mama er eventueel gewoon bij kan liggen. 


04-01 AFscheid van de US Teddy's

Keuzes maken, niet mijn favoriete hobby maar soms ontkom je er niet aan. Ondanks dat we het US Teddy nestje fantastisch vonden en we de kleintjes echt te aandoenlijk vonden merken we dat ons hart echt ligt bij de gladhaar California. Om er voor te zorgen dat Cody hier niet elke keer alleen zit te wachten tot Fenna of Feline weer bij hem mag hebben we daarom er voor gekozen om ze met zijn 3-tjes te laten verhuizen. Cody wordt er een beetje verdrietig van het alleen zitten en dat vinden we voor zijn welzijn echt niet oke. Hoewel we onze womanizer echt ongelooflijk gaan missen (want hij is echt zo leuk, zo lief, zo geweldig) en onze heerlijke hard piepende dames ook weten we dat het de juiste keuze is. 


17-12 Hoera nieuwe baby's

Vanavond zagen we dat Babs weeen kreeg en al snel werd baby 1 geboren. Babs schok allereerst van de baby maar eenmaal bijgekomen begon ze direct met poetsen. Pas na een minuut of 30 begonnen opnieuw de weeën maar ze kreeg de tweede baby er moeilijk uit. Na het even aangekeken te hebben heb ik ingegrepen, het koppie van de klein was een klein beetje zichtbaar, voorzichtig kon ik het vliesje om de neus verwijderen en mijn nagel achter de tandjes plaatsen. Met elke wee kon ik nu makkelijk meetrekken en gelukkig werd nummer 2 toen snel geboren. Daarna volgende gelijk weer heftige weeën maar helaas kwam baby 3 niet in zicht. Uiteindelijk toch met veel moeite mijn nagel achter de tandjes gekregen en ook baby 3 er met de weeën mee uit kunnen trekken. Babs werd mama van 3 prachtige dochter, Holly, Haily en Heidi 


5-12 Babs is zwanger!

We hadden het niet verwacht omdat Babs maar heel kort bij Dani heeft gezeten maar toch is het hem gelukt om haar zwanger te maken. Tot vandaag kwam Babs niets aan en voelde we ook niets. Maar ineens enorm aangekomen, echt een zwangere buik en volle beweging te voelen. We waren echt even verrast. We verwachten de baby,s tussen 18 en 22 december. 


28-10 Hoera, baby's

Onze mooie Feline heeft 4 prachtige baby's gekregen, Om 5.10 uur zagen we op de camera dat ze begonnen was met bevallen en wat deed ze het fantastisch. Ze kreeg 2 prachige zonen en 2 prachtige dochters.


25-10 explosie gevaar

Onze Feline staat echt op knappen, ze is zo ongelooflijk dik geworden. We verwachten de baby's morgen, maar houden haar al 2 dagen in de gaten. We hopen stiekem dat ze vandaag komen of een dagje later op de 27ste want morgen zijn we de hele dag niet thuis en we willen er natuurlijk het allerliefste weer bij zijn. 


24-10 Fion verhuist

Onze mooie kanjer Fion is verhuist. Hij gaat samen wonen met een nieuw vriendje met wie hij een prachtig verblijf krijgt. 


7-10 Dag lieve Saartje

Helaas vonden wij deze ochtend onze mooie Saartje in het hok. Ze lag heel lief samen met Charlie, Aukje en Sjors om haar heen. Ze hadden duidelijk afscheid van haar genomen. Saartje was de bangste cavia die we ooit hebben gehad, weggestopt in een klein hokje omdat ze een schoonheidsfoutje had. Gelukkig heeft ze bij ons nog een prachtig leventje gehad. 


6-10 Fion is gewoon te schattig

Hij viel tijdens de fotoshoot gewoon in slaap !


3-10 Hoera, een kleine baby boy!

Vandaag is onze Emma bevallen, helaas was haar 1ste zoon al bij de bevalling overleden maar gelukkig doet haar 2de zoon het heel erg goed. De kleine man heeft de naam Fion gekregen.


19-9 de nieuwe dames zijn er!

Hoera vandaag mochten we onze nieuwe dames ophalen. Kleine Fenna is super tam en vind het heerlijk op schoot. Ook Yfke doet het super, we hebben haar even samen met Bibi gezet zodat ze rustig kan wennen. Fenna houden we nog even binnen bij Emma.


1 -9 binnenkort 2 nieuwe dames...

Nog even wachten en dan komen er 2 nieuwe meisjes bij ons bij. Het is gelukt om weer een mooie witte california zwart meisje te vinden, en samen met haar komt er ook een heel klein US Teddy meisje mee. Zodra ze hier zijn gaan we ze met foto's voorstellen.


22-8 Vakantietijd voorbij

Het is al even geleden dat we een update hebben gegeven, inverband met de vakantie was het even rustig en hadden we geen nieuwtjes over zwangerschappen en geboortes. De ukkies van Charlie zijn inmiddels allemaal verhuist naar hun nieuwe huisjes. Doortje is tijdelijk mee met één van de ukkies zodat zij niet alleen zit. Zodra we ukkie van Emma hebben zal er 1 naar haar verhuizen en komt Doortje weer terug, Inmiddels zit Emma al een aantal weken bij Bram maar hebben we nog geen zwangerschap vast kunnen stellen. Vandaag of morgen zullen we Feline bij Cody gaan plaatsen, zij zijn ons allereerste US Teddy koppeltje dus dat vinden we enorm leuk en spannend. Momenteel hebben wij nog 14 vriendjes in de stal wonen en zullen we dit binnenkort uitbreiden met 2 nieuwe dametjes, een mooie US Teddy en hopelijk een witte gladhaar california. Onze Joep staat nu te koop omdat we heb graag een nieuw huisje gunnen nu hij hier voorlopig alleen moet zitten. We hopen dat we snel een nieuw huisje voor hem gaan vinden. 

Dan hebben we ook nog ons hok uitgebreid, inmiddels zijn ook de bovenste hokken in gebruik, deze zijn te bereiken via de hokken eronder. Alle dames met Sjors zitten hier in een ruimte van 4 hokken aan elkaar. Zo hebben ze nu met zijn zevenen 2 verdiepingen van 3 meter om te rennen. Daarnaast hebben ze ook allemaal nieuwe huisjes in de hokken gekregen. Charlotte, Robin en opa hebben voor elk hok een stationnetje gemaakt. 


27-5 Hoera baby's

Op 27-5 maakte Charlie ons weer wakker met een hele hoge piep. We lagen al beneden omdat we al door hadden dat ze begonnen was. Tijdens de eerste hoge piep werd ik wakker en zag ik het eerste witte ukkie al naast haar liggen. Daarna volgde vrij snel de 2de die het heel zwaar had en niet echt goed op gang kwam. Omdat nummer 3 ook al kwam liet Charlie nummer 2 liggen en hebben wij deze direct weggehaald en zijn we gaan wrijven. Het kleine beertje leek hierdoor even op te leven en daarna hebben we hem terug gelegd bij Charlie. We zagen inmiddels dat nummer 3 dood geboren was, dit beertje hebben we direct uit het nestje weggehaald zodat Charlie zich kon richten op de andere 2 ukkies. Na even wachten kwam daar ook nog nummer 4 en al snel nummer 5. Helaas bleek nummer 2, het beertje niet sterk genoeg en zagen we dat Charlie hem liet liggen. Helaas lukte het ons niet om hem te helpen en is hij snel overleden. Charlie was daarna lekker met haar 3 dochters aan het knuffelen en pleegdochter Maddy hielp haar met alles. Prachtig om er weer bij te zijn!


23-5 Charlie laat ons in spanning

Onze Charlie doet precies hetzelfde als vorig jaar, al sinds zondag zien we weeën maar helaas lijkt het tot op heden niet door te zetten. Mevrouw ligt heerlijk relax te slapen, eet liggend uit de voerbak en laat haar groenten graag voor zich neer leggen. Opstaan om geaaid te worden doet ze ook niet meer, ze blijft je gewoon heel lang aankijken net zolang tot je haar even lekker over haar koppie kroelt. Ze heeft inmiddels wel een lievelingsplekje, voor het rampje waar mijn stoel staat, zodra ik ga zitten in de stoel, ligt Charlie naast me, zo lief!!


21-6 Hoera, eindelijk gelukt !!

We hebben na lang zoeken dan eindelijk een prachtige diep rode cavia. Deze kleur vind ik echt zo mooi!!  We hopen dat ze straks als ze oud genoeg is samen met onze Siam Bram hele mooie diep rode baby's krijgt met de california uitmonstering.

Ons nieuwe meisje heeft de naam MADDY gekregen en is geboren op 15 mei 2021 


30-5

Vandaag hebben we een nieuwe indeling van de hokken gemaakt, doordat  we alle langharige vriendjes een nieuw huisje hebben gegeven hebben we wat hokken leeg dus we hebben de tussenschotten verwijderd zodat ze goed de ruimte hebben. 

Helemaal boven in zit nu onze Sjors met zijn meiden Bibi, Emma & Feline. Zij hebben lekker 3 meter om heen en weer te rennen. Dan links midden onze kleine meisje Doortje en Babs, zij doen het super met zijn 2e en mogen voor het eerst lekker naar buiten. Dan rechts midden onze mannen Joep en kleine Dani, ook dit lijkt een goed koppel samen. En dan helemaal onder de 2 mannen die samen de beschikking hebben over 3 meter, de bofkonten!!

Dan hebben we nu binnen onze zwangere dame Charlie die gezelschap heeft van Aukje. Samen met onze Saar die nu nog uit logeren is hebben we nu een kleine groep van 13 caafjes... 


16-5 Onze K3

Ze worden alweer zo groot en wat zijn ze mooi!!  Inmiddels 11 dagen oud en ze kleuren nu al zo mooi Cali. Onze beer Dani (crème) blijft hier wonen en zal voorlopig bij Joep gaan wonen. Zeugje Doortje (donker creme) Blijft ook bij ons wonen en gaat voorlopig bij Feline in het hok. En Zeugje Dotje (rood) gaat samen met haar moeder Klaasje verhuizen naar haar papa. Haar paps is geholpen en met zijn 3e zullen ze bij elkaar komen. 

 


5-5 Hoera, weer baby's

Hoera, daar zijn ze dan, de ukkies van Klaasje. Wat een bijzondere ervaring om haar te mogen helpen toen het haar niet lukte de baby's eruit te krijgen. Echt een ervaring om nooit te vergeten. Klaasje doet het als moeder fantastisch.

 


27-4 Klaasje op ontploffen

Spannend, onze Klaasje begint ook behoorlijk zwaar te worden, met al bijna 400 gram erbij verwachten wij een nestje van 3 a 4 kleintjes. We verwachten de ukkies op 4 mei, dus dinsdag staan wij op scherp en gaan wij goed opletten of er wat gebeurt. Op dit moment heeft ze nog geen ontsluiting dus voor nu wachten we nog rustig af.


19-4 Babs

Ons heerlijke mooie babsje, ze is zo ongelooflijk tam doordat we haar hebben bijgevoerd dat echt iedereen hier in huis verliefd op haar is. Zodra er iemand bij de kooi staat komt ze al naar ons toe en wil ze met je mee, eenmaal op school gaat ze op zoek naar een lekker plekje en zakt daar heerlijk onderuit..


12-4 

Inmiddels gaan alle kleine ukkies super goed en zijn we voor al onze langharige vriendjes op zoek gegaan naar een nieuw huisje. We stoppen helemaal met de lange haren en gaan alleen nog voor de gladharige california en later in het jaar voor de US Teddy's. Dit betekend wel dat we afscheid moesten nemen van Nala en dat ook Madelief, Nina, Olaf en Abby zullen verhuizen. Uit de komende nestjes van Klaasje en Charlie zullen wij dus nieuwe dametjes hier gaan houden om de groep gladhaar uit te breiden. Stiekem hoop ik dat Charlie en Joep ons ook nog een verrassing geven in US Teddy, joep is drager hiervan dus dit zou zomaar kunnen. 


7-4 ze zijn zo mooi!

Stiekem ook wel eens leuk om totaal iets anders in het hok te hebben rond huppelen, deze zwarte moppies zijn zo aandoenlijk...


4-4 Hoera Bibi bevallen

Wow, vanmorgen hadden wij even een grote verrassing. Onze Bibi lag in het hok met 3 kleine ukkies, maar niet zomaar ukkies, nee 3 kleine zwarte moppies keken ons aan. Wij waren echt even totaal verrast. 

We hebben in dit nestje 1 US Teddy Zeugje, 1 US Teddy Beertje en een Gladharig Zeugje. 


28-3 Kleine babette doet het super

We hebben echt wel even gedacht dat ze het niet zou redden, kleine Babette, hier Babs genoemd werd echt onder de voet gelopen door haar broer en zusjes. We hebben haar daarom elke dag 3x op schoot genomen om even melk te drinken en later kreeg ze natte brokjes. Babs genoot van deze momentjes, ze vond het heerlijk op schoot. Ze is dan ook totaal aan ons gewend en stiekem zijn wij verliefd op haar. Babs weegt inmiddels al 77 gram en zal hier lekker blijven wonen. 


18-3 Hoera, Aukje is bevallen

Vannacht is onze Aukje bevallen van een prachtige vijfling, helaas heeft 1 zeugje het niet gered maar de andere 4 doen het ondanks hun hele lage geboortegewichtjes heel erg goed. We denken dat Aukje een weekje te vroeg bevallen is, zij was nog geen 400 gram aangekomen dus wij hadden zeker geen 5 kleintjes verwacht. In het nestje zit nog wel 1 klein zeugje die met haar 54 gram wel echt heel klein is en we twijfelen of zij het gaat redden. 

 


13-3 onze nieuwe US teddy's

Hoera daar zijn ze dan, vandaag mochten wij onze nieuwe US Teddy's gaan ophalen. We waren al verliefd op ze via de foto's maar nu we ze in het echt hebben gezien en we heerlijk hebben geknuffeld zijn we helemaal gek op ze.

Cody

Feline


9-mrt Hoera het eerste nestje van 2021 is geboren!

Joehoe, om kwart voor 12 zagen we bij Abby flinke weeën en nog geen 10 miunten later werd het eerste ukkie geboren. In een halfuur waren dit 4 prachtige ukkies allemaal in de kleur van papa. We hebben 3 prachtige beren en 1 zeugje. 2 coronetjes en 2 shelties. We hebben ook 2 bijzondere verrassingen in het nestje. Zo heeft klein Aron 2 donkere plekjes bij zijn oog en oor. En heeft Abel een witte kruin. Wat was het weer magisch om er bij te zijn... 


28-2 nog steeds geen baby's  

Arme Abby, ze klapt bijna uit elkaar zo groot is ze... de baby's bewegen goed en we zien ze ook goed bewegen. We hopen dat het niet meer heel lang gaat duren.

Ook bij Aukje voelen we de baby's nu heel goed bewegen, met een gewicht toename van al bijna 3oo gram verwachten we haar baby's ook wel met een dag of 10. 


21-2 baby's onderweg

Hoera, onze Abby loopt inmiddels op alle dag, de baby's kunnen echt al snel gaan komen. Ook bij onze Aukje voelen we inmiddels beweging. Abby is inmiddels verhuist naar de bevalbak en vind het heerlijk om even lekker te knuffelen. 


15-2 nieuwe teddy's

Juh, we hebben na lang wachten en zoeken een nieuw koppeltje met Teddy's. Een prachtig beertje (foto 1) geboren op 5 februari 2021 met de kleuren choco-buff-wit. En een prachtig zeugje (foto 2) geboren op 14-02-2021 met de kleuren Choco-goud-wit. Over een aantal weekjes mogen we dit prachige koppeltje ophalen. Het beertje zullen we nog even samen zetten met onze Joep, het zeugje zetten we even bij oma Lily. Zodra ze groot en zwaar genoeg zijn zullen we ze samen zetten en hopen wij op hele mooie Teddy's. 

Nu nog op zoek naar 2 mooie namen voor deze beauty's!


1-2 MAdelief & Nala

Madelief en Nala waren echt even van slag nadat onze lieve Fee zo ineens wegviel. Ze zijn echt even naar haar op zoek geweest, en bleven om haar piepen. Gelukkig met heel veel knuffels en lekkere hapjes ging het al beter maar ze bleven zo zoeken in de kooi. Daarom hebben we de kooi uiteindelijk helemaal verschoont, alle tunnels en voerbakken hebben we omgewisseld met spullen uit de buitenhokken en daarna was het voor de dames weer helemaal goed. Madelief heeft inmiddels de piep-rol overgenomen van Fee, zodra ze maar iets hoort kraken of de koelkast gaat open dan zet ze haar piepers aan. Nog even en ze gaat net als Fee ook tegen het ruitje staan wachten tot we wat lekkers brengen. 


23-1 dag lieve fee!

Op zaterdag 23 januari werden wij beneden niet zoals altijd begroet door onze eigenwijze Feetje, je weet dan gelijk al dat er iets niet in orde is en helaas bleek dit ook echt zo te zijn. Fee lag stilletjes onder haar tunneltje en was al helemaal slap. Ik heb haar direct bij me genomen, medicatie gegeven en pijnstilling maar helaas waren we te laat. Een uur later stierf ze in mijn armen... We staan hier voor een raadsel, pas 6 maanden oud en wat het geweest kan zijn geen enkel idee, gisteravond stond ze zoals altijd nog te gillen om lekkers.... Wat gaan we deze eigenwijze dame missen in ons hok. 


18-1 het nieuwe hok wordt steeds mooier

Het nieuwe hok wordt elke keer een stukje mooier, inmiddels zijn van de 8 hokken er al 6 helemaal af. De dames onderin hebben inmiddels een ruimte van ruim 3.00 meter om heen en weer te rennen. De andere hokken zijn allemaal 1.50m en daar zitten de koppels. Ook oma zit op dit moment in een half hok samen met Klaasje. Ik merkte dat Klaasje al die grote dames best heftig vond en oma Lily liep tegen alles en iedereen aan. Dus die hebben we lekker samen bovenin geplaatst en ze hebben het daar prima naar hun zin met zijn 2e. 


8-1 OOk juultje is verhuist

Vandaag is dan ook onze lieve Juultje verhuisd, zij had het al even niet meer zo naar haar zin in de grote groep en daarom hebben wij haar laten verhuizen naar een cavia die door het overlijden van haar vriendinnetje alleen was komen te zitten.  Voor Juultje is dit denken wij een stuk prettiger dan in de grote groep. 


6-1 een nieuwe dame, eindelijk een zilveragouti

Zaterdag halen wij onze nieuwe dame op, een prachtige zilveragouti borstel cavia. Al langere tijd wilde ik heel graag deze mooie kleur maar het is niet makkelijk om er eentje te vinden met prachtige kruintjes. Gelukkig is het nu wel gelukt. Voorlopig gaat zij gezellig bij Klaasje en Oma Lily in het hok, even rustig kennismaken. In het voorjaar hoop ik dat wij een mooie borstelman gevonden hebben en gaan we haar samen met Fee bij deze mooie borstelman plaatsen. Hopelijk worden we dan in de zomer verrast met de eerste borstel baby's in ons stalletje. 

Wij noemen dit mooie meisje: Madelief


5-1  Mollie is verhuist naar een nieuw huisje

Onze prachtige mollie is vanavond verhuist naar haar nieuwe huisje. Wij gingen niet meer verder fokken met Mollie omdat zij net als haar zusje de lange haren van opa doorgeeft. Omdat wij ons vooral richten op de gladhaar konden wij haar niet meer inzetten. Toen we op facebook een berichtje zagen dat iemand op zoek was naar een mooie california dame voelde het goed om haar naar een nieuw huisje te laten verhuizen.


28-12 fee niet zwanger en 2 nieuwe koppeltjes

Omdat Fee verder niet aan komt in haar gewicht en wij echt niets bij haar voelen hebben we een zwangerschap uitgesloten. Daarom mag Fee zoals gepland nog even wat groter groeien voor ze baby's krijgt. Vandaag hebben we wel 2 andere dames bij de heren gezet. Bibi is Joep gezelschap gaan houden en Bram kreeg gezelschap van Aukje. De beide heren waren heel blij met hun nieuwe vriendinnetjes. 

Inmiddels schiet het nieuwe hok ook op, 6 hokken zijn inmiddels klaar en er komen er toch nog 2 bovenop, dus nog meer ruimte straks. Onderin en ernaast komen opruimvakken, zodat alles netjes weggewerkt kan worden.  


26-12 GEPLETTE ERWTEN

Voor kerst kregen de dames en heren een groot pakket met allemaal lekkere dingen erin... en daarin zat ook een grote zak met erwtenvlokken... die vinden ze hier echt fantastisch... Eet smakelijk allemaal!!


20-12 joEHOE HET HOK WORDT STEEDS MOOIER

Langzaam aan begint het hok steeds meer vorm te krijgen, inmiddels hebben we nu 5 hokken klaar. Onderin zitten nu 6 dames samen met Sjors, zij kunnen van hok naar hok lopen dus hebben 3 meter om heen en weer te rennen. In het midden zit links het koppeltje Abby en Olaf, en rechts zitten de vriendjes Joep en Bram. Helemaal bovenin zitten nu Juultje, Bibi en Klaasje. Let niet op de zooi nu nog rondom, naast de hokken komt nog een kast waarin dit allemaal netjes wordt weggezet. Nog 1 hok te gaan en dan de ren er nog omheen. 19/12 Olaf en Abby zitten samen

Hoera, er was weer een hok klaar dus het eerste stelletje kon samen worden gezet. Omdat alle andere dames nog te jong of nog te vroeg na hun bevalling zitten mocht onze prachtige Abby vandaag bij Olaf. 2 prachtige shelties waar wij dan ook hele mooie shelties van gaan verwachten. Beide zijn california, dus we hopen op prachtige california baby's. 


17/12 Merry Christmas!

Wat een bijzonder jaar is dit geweest, een jaar waarin we 19 kleine ukkies kregen en we vele bevallingen mochten bijwonen. Wat blijft het toch fantastisch om te zien... Volgend jaar staan er weer een heleboel mooie nestjes op de planning. 


27/11 Vertraging op het nieuwe hok

Dinsdag hoorde we helaas dat het nieuwe caviahok door omstandigheden niet geleverd kan worden. Ik heb serieus een dag lang zitten balen omdat de cavia's nu nog langer in de binnenhokken zitten. Omdat de tuin inmiddels gedaan is is de oude ren vorige week afgebroken en staan alleen de binnenhokken nu nog onder een afdak. Ze kunnen nu dus niet naar buiten toe. Omdat het bestellen van een nieuw hok minimaal 4 weken levertijd heeft gaat manlief het hok nu toch zelf bouwen. Hopelijk lukt het met een weekend flink doorwerken om het hok zo snel mogelijk af te hebben. 


22/11 Onze nieuwe meisje abby

Daar is ze dan, onze prachtige mooie meisje. We hebben haar thuis even lekker geborsteld en geknipt en daarna ging ze als een modelletje klaar zitten voor de foto. 

We hebben haar de naam Abby gegeven.

Abby weegt al genoeg om bij Olaf te mogen, dus zodra het nieuwe hok klaar is gaat ze gezellig samen met Olaf.


21/11 Feetje

We zijn inmiddels 2 weken verder dat Fee per ongeluk bij Olaf kwam. We wegen haar nu elke 2 weken maar het blijft lastig om aan de hand van gewicht een zwangerschap vast te stellen omdat zij nog in de groei is. Zij woog vandaag 49 gram zwaarder dan 2 weekjes terug wat zowel groei als zwangerschap kan zijn. We blijven haar wegen en in de gaten houden. 

 


21/11 Dag grote kleine Bo

Vandaag wordt Bo opgehaald, hij gaat naar zijn nieuwe huisje. Tijd om afscheid te nemen van onze laatste baby dit jaar. Hij verlaat zijn moeder met ruim 400 gram, wat een beer is het al en wat zal hij groot en mooi gaan worden. 


19-11 een nieuwe dametje !

Yes, het is eindelijk gelukt, we hebben een prachtige california langharige dame gevonden om samen te zetten met Olaf. We zijn nog heel erg aan het nadenken over haar naam. We gaan haar zondag ophalen en als ze genoeg weegt mag ze direct bij Olaf, is ze nog niet op gewicht dan wachten we even tot ze dit gewicht heeft gehaald. 


Verbouwing van de tuin

Na een week in een moddderpoel hebben we nu eindelijk weer tegels in de tuin, ze zijn nog lang niet klaar maar het begin is er. Het belagnrijkste is natuurlijk dat het nieuwe hok ook besteld is en over 2 weken zal deze komen. Een grote ren van 3.00 meter lang met daarin zwevend 6 grote binnenhokken....  Ik kan gewoon niet wachten tot het zover is. 


Nieuwe facebook groepspagina

Onze facebook pagina hebben we omgezet in een groepspagina, hierop kunnen wij elke dag een berichtje schrijven. De oude pagina wordt verwijderd. Wil je op de hoogte blijven klik dan hiernaast op facebook en volg ons via onze nieuwe groepspagina.


6-11 oeps foutje !

Vandaag wordt na heel lang wachten dan eindelijk gestart met de nieuwe tuin en kan straks het nieuwe grote hok eindelijk komen. Omdat de tuin eerst volledig leeg moest moesten de cavia's even uit hun hok en tijdelijk in kratjes. Ik was zelf aan het werk maar mijn man had ik alles uitgelegd, ik had per hok aangegeven in welk kratje ze moesten dus er kon niets misgaan. Na mijn werkdag kom ik thuis en verteld mijn man trots dat het goed gelukt is, hij had zelf de krat met de mannen op afstand van de dames gezet. Ik loop even langs de kratten en geef ze allemaal een aai op hun koppie. Dan zie ik het gelukzalige koppie van Olaf... met naast hem in de krat Bram en FEE !!! 

Snel haal ik Fee eruit (net of ik dan nog op tijd ben na een hele werkdag) en ga in de kratten op zoek naar Joep, deze vind ik in de krat waar Fee had moeten zitten, bij 2 antiekjes van 4+ !

Ik verwacht niet dat Joep al heel veel gepresteerd zal hebben, hij is echt nog klein en balletjes zijn nog niet ingedaald. Maar Olaf heeft vermoed ik wel de tijd gehad met Fee. Balen natuurlijk want ik hou altijd 7 maanden aan en Fee is pas 4,5 maand en weegt pas 650 gram. We houden Fee de komende tijd in de gaten en zullen het over een week of 6 wel zien of deze actie consequenties krijgt. Dit zal vooral betekenen dat de combinatie van Fee en Bram zoals opgenomen in het fokprogramma niet door zal gaan. 


31/10 Juultje is bevallen

Zojuist is Juultje bevallen, ze had het heel zwaar maar we konden haar helaas niet helpen. Haar eerste baby kreeg ze er met veel moeite uit is helaas dood geboren. Haar tweede baby -een prachtig crème california beertje- doet het gelukkig heel goed! 

Juultje werd de hele bevalling geholpen door Nala, super lief om te zien. 

We hebben hem de naam Bo gegeven als geboortenaam. 

Je leest alles over hem op zwangerschap Juultje


25/10 Tijd voor nieuwe foto's

Het was met alle nieuwe aanwinsten in onze stal tijd voor nieuwe foto's. Het was weer een uitdaging maar het is gelukt, ze staan er allemaal weer op!21/10 volg ons via facebook

Wil je van alles op de hoogte blijven volg ons dan ook via facebook, hier zie je direct wanneer de baby's geboren zijn en lees je het laatste nieuws. 


19/10 Juultje krijgt baby's

Onze Juultje krijgt met een dag of 8 weer baby's. Ze zit nu lekker binnen met onze nieuwe meisjes en komt al niet meer van haar plek af. Voor Juultje zal dit het laatste nestje zijn, daarna gaat zij lekker met pensioen. Ze groeit inmiddels heel hard en komt elke dag veel aan. We verwachten dat ze misschien wel 4 of 5 baby's zal krijgen .


17/10 Toverballen

Onze toverballetjes verkleuren echt al heel mooi.. Bij Bram en Klaasje zie je echt een hele mooie zwarte uitmonstering ontstaan. Zij zullen vermoedelijk gaan overkleuren omdat hun vader dit ook had. Kleine Joep onze racewagen krijgt een steeds donkerdere choco neus, hij wordt ook echt prachtig. 


Hoera, 3 nieuwe cavia's

Dit weekend hadden we een grote cavia wissel. Samen met Charlotte ben ik een weekend weg geweest en heb ik op de terugweg in Gelderland 4 cavia's opgehaald. 2 dames en 2 heren. Eenmaal thuis kwam een cavia vriendin deze kant op met haar kleine Beertje en toen begon de grote ruil. En zo hebben wij nu 3 prachtige California 's in onze stal erbij gekregen.

 

 

  • Joep een crème california choco beertje
  • Klaasje  een crème california zwart zeugje
  • Bram een goud california zwart beertje

eEN NIEUWE FOKBEER

Soms komt er iets onverwacht voorbij en heb je ineens nog een beertje gekocht! Deze 2 broertjes stonden op marktplaats en 1 van hen zal bij ons komen wonen. We moeten nog even kijken wanneer we hem ophalen. Hij zal voorlopig samen gaan met kleine beertje Joep (die halen we ook binnenkort op) en zodra alle dames oud genoeg zijn of weer bij de beer mogen zullen we mooie koppeltjes gaan maken. 

We noemen onze nieuwe beer BRAM


Welkom lieve Nala en Noortje

In het nestje van Mollie zitten deze ontzettend lieve mooie meisjes. Mevrouwtje roze zou al bij ons blijven wonen en mevrouwtje paars zou een nieuw huisje krijgen. Helaas loopt het niet altijd zoals we willen en is het nieuwe baasje van mevrouwtje paas momenteel niet in de positie om voor voor haar te zorgen. Daarom zal zij voorlopig nog even bij ons blijven voor zij kan verhuizen. 

We noemen deze mooie meiden NALA en NOORTJE


Hoera, we hebben een nieuw fokbeertje

We hebben een nieuw fokbeertje gevonden, een hele mooie crème california choco, we moeten nog even geduld hebben, eind september komt hij hier wonen. Hij mag tot januari gezellig bij Olaf en zal daarna bij de dames gaan. 

We noemen onze mooie man JOEP 

 

 


8/9 Hoera we hebben weer baby's

Mollie is vanmiddag om half 2 bevallen van 4 mooie baby's.

Ik was er bij en mocht haar helpen bij de geboorte van het 2de jong, deze kwam volledig in het vlies ter wereld. 

Iedereen die op de wachtlijst staat ontvangt eind van deze week een reserveringsformulier

Lees HIER alles over het nestje 

8-9-2020


Een nieuw meisje...

Hoera, we hebben een  nieuw meisje in de stal, een wens die uit is gekomen want we zochten al een tijdje naar een mooie borstel cavia met california uitmonstering .

We noemen dit nieuwe meisje FEETJE

Lees HIER alles over ons nieuwe meisje


WE krijgen weer baby's

Hoera, onze Mollie is zwanger... 

We verwachten de baby's rond 14 september.

Lees HIER alles over de zwangerschap


Er komt een nieuw verblijf

Omdat we de tuin gaan laten doen krijgen de cavia's een nieuw verblijf. En niet zomaar eentje maar echt een verblijf met 2x zoveel ruimte als nu... Kan nu al niet wachten. 


22/6 Hoera, het derde nestje is geboren!

Charlie kreeg op 22 juni 4 zonen en 1 dochter!

 

Lees HIER alles over de zwangerschap en baby's 


15/6 Hoera, het tweede nestje is geboren!

Emma kreeg op 15 juni 2020 3 prachtige dochters!

 

Lees HIER alles over de zwangerschap en baby's 


12-6 Hoera, het eerste nestje is geboren!

Aukje heeft op 12 juni 2020 een prachtige vijfling gekregen!

 

Lees HIER alles over de zwangerschap en baby's  


We hebben een nieuwe beer!

Hoera, na lang zoeken hebben een mooie nieuwe beer gevonden. 

We noemen ons nieuwe ventje DAANTJE

 

Lees HIER alles over Daantje


Hoera, we hebben baby's

Op 20 mei 2019 heeft Juultje 4 prachtige dochters gekregen. 3 witte en 1 bruine. 

 

Lees HIER alles over de zwangerschap en de baby's 


Juultje krijgt baby's

Juultje en Max bleken elkaar wel heel leuk te vinden en zijn direct bovenop elkaar gekropen. binnenkort hebben wij weer babies !

Lees HIER alles over de zwangerschap  

 


Dag lieve Lootje !

Vandaag vonden wij ons mooie oma vrouwtje dood in het hok.

 

Lees HIER alles over onze lieve Lola


Er komt weer een nieuw meisje bij ons wonen!

Eind februari mogen wij ons nieuwe meisje ophalen,

We noemen haar AUKJE

 

Lees HIER alles over ons nieuwe meisje


Juh, we krijgen weer een nieuw vriendinnetje

Dinsdag 27 november halen wij Juultje op.

 

Lees HIER alles over onze nieuwe meisje


Juh, de babies zijn er !!!

Op zondag 7 oktober 2018 werden er 10 kleine caviaatjes geboren 

 

Lees HIER alles over de zwangerschap en de baby's


Laat me weten wat je van de website vind, misschien mis je informatie, laat het dan zeker weten dan gaan we dat aanpassen. 

Rating: 4.4 sterren
15 stemmen