Naam: Lola (Lootje)

Geboortedatum: 20 augustus 2014 - 15 februari 2019

Ras: Ch teddy

Kleuren: zwart, rood, wit

Achtergrond: Cavia opvang

Fokgeschikt; Nee

Aantal nestjes: 0

 

Karakter:

Lola is een cavia die een beetje op de achtergrond blijft. Schuilt graag bij haar zus Lily en kan ook niet zonder haar. Ze is echt een Teddy, lief en aaibaar. Ze is tam en haalt de groenten uit handen. Lola moet altijd even wennen aan nieuwe cavia's in het hok, maar accepteert nieuwe vriendjes uiteindelijk makkelijk.

Het verhaal van Lola:

Al sinds de kinderen er waren had ik geen cavia's meer in huis en het begon weer enorm te kriebelen. Toen mijn oudste dochter haar zwemdiploma halen kreeg zij als verrassing daarom 2 caafjes. Mijn dochter mocht zelf kiezen uit een grote hoeveelheid cavia's welke ze wilde. Waar mijn voorkeur uit ging naar gladhaar cavia,s had zij direct haar oog laten vallen op 2 kleine pluizenballetjes. 2 teddy's een caviaras die ik tot dan nog niet kende gingen er mee naar huis. 

Januari 2019

Lootje begint langzaam echt oud te worden, ze valt af en is inmiddels blind aan 1 oogje. Ze beweegt moeizamer. We gaan een val rand maken aan de trap want ze wil er nog wel eens vanaf vallen. Lootje vind het steeds fijner om lekker bij je te zitten en heerlijk te knuffelen. 

Februari 2019

Ons Lootje werd in februari steeds slechter, ze werd helemaal kaal en bleek vol te zitten met gezwellen. Helaas was er niets meer voor haar wat we konden doen behalve zorgen dat ze nog een fijne tijd had. Op 15 februari vonden wij haar helaas overleden aan in het binnenhok.