Meest gestelde vragen

Kunnen cavia's en konijnen samen in een hok?

Nee, een cavia en een konijn kunnen niet samen leven. Een konijn spreekt een hele andere taal dus ze kunnen elkaar niet begrijpen. Soms zie je een konijn en cavia heel lief samen in een hok, bijvoorbeeld op een kinderboerderij, maar helaas gaat het heel vaak mis als je ze samen zet. Een konijn is namelijk een heel stuk groter en kan bovenop de cavia gaan zitten waardoor de cavia stikt. Daarnaast hebben ze allebei een ander soort eten nodig en is het lastig want ze lusten elkaars eten ook heel graag. Zo krijgen ze de verkeerde dingen binnen of missen ze juist wat ze hard nodig hebben. 

 

Kun je een cavia zindelijk maken?

Wat zou het fijn zijn als dit kon, helaas -op uitzonderingen nagelaten- lukt het je niet om een cavia zindelijk te maken. Cavia's zijn echt kleine varkentjes en zullen gewoon poepen en plassen waar ze op dat moment zitten. Zelf in de voerbak laten we hun poepjes vallen. 

 

Mijn kinderen vinden cavia's heel schattig, zal ik een cavia kopen?

Kinderen vinden kleine dieren al snel heel schattig en lief, maar kunnen echt nog niet zelfstandig voor dieren zorgen. Als je besluit cavia's aan te schaffen bedenk je dan dat je er voor zeker 5 jaar (of langer) aan vast zit en je zal moeten helpen om ze te verzorgen. Voor kinderen is het wel heel leerzaam om voor dieren te zorgen en hiervoor zij cavia's wel heel erg geschikt, het zijn zeker kindvriendelijke diertjes.

Was deze informatie nuttig?