Sjors

  • Geboortedatum: 7 oktober 2018
  • Ras: gladharig of shelti
  • Kleuren
  • Achtergrond: Hier geboren
  • Fokgeschikt: Nee (castraat sinds 22-3)
  • Verwant aan: moeder Nina, vader Loek, zusje Izzy

 

Karakter: Sjors is echt een bijzondere cavia. Hij is extreem tam en gaat echt totaal relax bij je liggen en eist aandacht. Hij wil graag gekriebeld worden en geniet hier volledig van. Hij neemt hierbij echt de mafste houdingen aan, met zijn poten in de lucht, zijn kin in de hoogte, niets is gek genoeg voor onze Sjors. Hij groeit enorm en mag zodra hij genoeg weegt geholpen worden en in het voorjaar mag hij dan gezellig bij de dames buiten gaan leven. 

Het verhaal van Sjors:

Sjors is hier geboren, een nest van 5, 4 beertjes en 1 zeugje. het eerst geboren beertje was helaas al overleden toen wij beneden kwamen en wij vermoeden dat Sjors daarna dwars heeft gezeten waarbij Nina iets te hard heeft getrokken. Zijn pootje hing er half af en hij was heel zwak. Hij liep de eerste uren niet en bleef zielig liggen. Wij waren er van overtuigd dat hij het niet zou redden maar eenmaal begonnen met de extra melk ging het langzaam beter. Na 2 dagen was het pootje dicht gegroeid met een hele dikke korst, hij liep er op en had er weinig last van. We gaven hem wel nog elke dag 5x extra melk omdat hij bij de mama's (we hadden 2 nesten tegelijkertijd) minder kans kreeg om te drinken met 9 jongen totaal.  Sjors groeide langzaam maar zijn gewicht ging omhoog en hij werd elke dag sterker. Op maandag 15 oktober viel totaal onverwacht de dikke korst van zijn pootje en daarbij dus ook het halve voetje. Hij hield daarna alleen een stompje over. We hebben hem daarna elke dag gecontroleerd op infectie en verbonden zijn stompje. Na 6 dagen liep hij rond zonder zijn verband en heeft hij alleen nog zichtbaar wat jeuk aan het stompje. hij rent inmiddels net zo hard als zijn broertjes en zusjes door het hok en gebruikt zijn stompje daarbij gewoon als pootje. Hij gilt elke ochtend zodra we beneden komen het hardst om zijn melk, hij vind het zo lekker.

 

Sjors is nu al een bijzonder caafje, eentje die we nooit meer weg kunnen doen. Hij gaat voor de komende maandjes bij Max en daarna word hij geholpen en mag hij zijn leventje leiden tussen de vrouwen.