Dagboek Abby, Aukje & Bibi

  • Samen vanaf: 19-12
  • Geboren 9 maart
  • samen vanaf: 28-12
  • Geboren 18 maart
  • samen vanaf: 28-12
  • Geboren 4 april

Dagboek

12 april

Wat gaat de tijd toch snel in deze bijzondere tijd, inmiddels zijn de beertjes van Aukje allemaal verhuist. Alleen Amy is nog even hier want door alle corona toestanden kon zij nog even niet bij ons opgehaald worden. Gelukkig is de rust weer teruggekeerd en mag zij donderdag ook gaan verhuizen. De ukkies van Aukje doen het fantastisch, kleine Bobbie die toch wel een moeilijke start had is echt als een raket gegaan, hij is inmiddels zijn kleine zusjes allemaal in gewicht voorbij. Kleine lieve moppie Babs, grote vriendin van Robin hier in huis hebben we de eerste dagen lekker bijgevoerd met babymelk en brokjes, ze genoot wel even lekker van deze momentjes. En dan nog de ukkies van Bibi, wat een snoepies zijn dat, die kleine zwarte krullebolletjes die me aankijken, zo lief... De gewichten van het nestje van Aukje en Bibi gaan ondanks 16 dagen verschil gelijk op, deze zullen naar verwachting eind april allemaal mogen verhuizen.


4 April

Gisterenavond voelde ik bij Bibi volledige ontsluiting en heb ik haar lekker binnen in de bevalbak gezet. Vanmorgen wachten ons een enorme verrassing, niet dat de baby's geboren waren maar wel dat er 3 kleine zwarte moppies ons aan keken. We hebben 2 kleine US Teddy's en een gladhaar magpie. 


28 maart

De ukkies van Aukje doen het ondanks hun lage gewichtjes echt heel goed, zelfs kleine Babette doet het met wat extra bijvoeren echt super. We hebben bij haar echt wel even getwijfeld of ze het zou halen maar er zit gelukkig veel pit in dit kleine meisje. 

De kleintjes van Abby doen het ook fantastisch, zij zullen over een weekje alweer gaan verhuizen. 

 

Bibi zit nog heerlijk hoog zwanger buiten, ze heeft het zo enorm naar haar zin met kleine Feline dat we ze nog niet uit elkaar willen halen. Mocht ze buiten bevallen dan zal dit ook voor ons de eerste keer zijn... Spannend !


18 maart 

Hoera, onze Aukje is bevallen van een prachtige vijfling. Helaas heeft 1 ukkie de bevalling niet overleeft. De andere ukkies zijn met recht echt ukkies. Met gewichtjes van 54-68 gram zullen we ze goed in de gaten moeten houden of ze het gaan redden. Er zijn 2 zorgekindjes bij die we goed monitoren. We hebben Aukje lekker apart gezet in een kleine kooi zodat ze haar baby's dichtbij zich kan houden. Omdat ze zo mini zijn is het moeilijk te bepalen of het beertjes of zeugjes zijn. Op dit moment houden wij het op 3 zeugjes en 1 beertje.

Ze hebben de namen Bloom, Babette, Belle en Bobbie gekregen.


17 maart

Ik kijk de hele dag cavia tv. Vanaf mijn eettafel kan ik zo de bevalbak in kijken en zie ik de ukkies klimmen en klauteren. Heerlijk!!! Ze doen het allemaal super goed en wat zijn ze toch weer leuk! Aukje is er een beetje klaar mee merken we, ze loopt nu echt op het einde... we verwachten de baby's op het laatst wel in het aankomende weekend.


11 maart

O zoveel te te vertellen. Allereerst gaat het fantastisch met de ukkies, ze rennen heerlijk door het hok en eten al lekker met mama mee van de sla. Ze zijn uiteraard weer uber cute en we kunnen de hele dag wel voor het hok liggen om naar ze te kijken. Ook leuk om te zien dat ze al een karakter hebben. Zo is Amy echt een beetje een verlegen zeugje en is Aron nu al de stoerste van het stel. Aayke vind vooral tante Aukje interessant en probeert af en toe ook even lekker tegen haar aan te gaan liggen. 

Dan hebben we Aukje, die ook lekker aan het groeien is, met bijna 400 gram erbij begint ze ook echt een platte pannekoek te worden. Ze is super lief voor de kleintjes van Abby, als Abby weg loopt duikt ze direct op de baby's en zorgt ze voor ze. Echt zo lief ! 

En dan natuurlijk onze Bibi, die heeft ons flink voor de gek gehouden. Wij dachten echt dat ze nog niet zwanger was en dat Joep nog niet had raak geschoten. Vandaag bleek toch echt dat dat wel gelukt is. Met 238gram zwaarder en een hele dikke babybuik met trappelende babypootjes kunnen we zeker zeggen dat ook zij baby's krijgt. 


9 maart

Hoera, beschuit met muisjes !!!

Onze Abby begon rond 11.45 met flinke weeën en met 10 minuten werd daar het eerste kleintje geboren. Het duurde even voor de volgende kwam dus ze had even rustig de tijd om de eerste goed droog te maken. De andere 3 volgde elkaar wat sneller op maar Abby deed het fantastisch. Inmiddels liggen de kleintjes allemaal heerlijk bij mama en zien we ze al goed drinken. Aukje heeft de bevalling van een afstandje gevolgd en was even van slag. Eenmaal het hok verschoont en de rust weer terug ging ze super lief ook bij de baby's liggen. 

5 maart

O soms wil je de baby's er gewoon uit praten... (probeer ik ook echt, baby's kom maar) maar tot op heden nog altijd geen baby's. Inmiddels is Abby ruim 500 gram aangekomen dus we verwachten wel een groot nestje. We hebben 2x eerder gehad dat een cavia ruim 500gram zwaarder werd en dit waren beide nestjes van 5 baby's. Benieuwd of dit nu weer het geval is. Ook Aukje komt flink aan, zij zit nu op dag 68 nadat ze bij de beer is gezet en ook zij komt al lekker aan. We voelen haar baby's ook lekker bewegen dus ik verwacht dat het bij haar ook niet lang meer zal duren. 


2 maart

Arme Abby, we hebben met haar te doen. Ze is echt topzwaar vandaag gewoon in 1 dag bijna 100 gram aangekomen. Het is echt weer super spannend, elke nacht kijk ik wel 20x op de camera en elke keer niets. Hopelijk duurt het echt niet lang meer. Ook bij Aukje gaat het hard, ook zij komt flink aan. Als Abby bevalt en Aukje gaat haar helpen dan hebben we grote kans dat zij door 


26 februari

Abby houdt het heel spannend, ze heeft af en aan weeen en ze is erg onrustig. Ze is enorm knuffelig en wil het liefst lekker bij ons zitten. Inmiddels is onze Aukje ook behoorlijk aan het groeien, met 277 gram is ze al flink aangekomen en verwachten we bij haar ook wel met een week of 3 baby's. Bibi is nog niet zo heel ver verwachten we, ze zit nu op 103 gram erbij, we vermoeden wel een zwangerschap maar ze zal nog wel een week of 5 moeten.


23 februari

Abby gaat nog steeds omhoog in gewicht en inmiddels zien we dat ze al lichte weeen heeft. Ze is onrustig en kan niet echt een plekje meer vinden waar ze lekker lijkt te liggen. Ze heeft inmiddels ook ontsluiting dus we verwachten dat het niet meer heel lang duurt


21 februari

Zo die Abby schiet ineens omhoog, inmiddels is ze 367 gram zwaarder, echt bizar, in 1 dag 67 gram zwaarder... we merken ook dat ze steeds meer stil ligt, en geniet er van als je haar de groenten even lekker aanreikt. Ze eet inmiddels echt voor 5 en gilt bij elk geluidje wat ze hoort... 


20 februari

Onze Abby heeft het wel zwaar, inmiddels ruim 300gr zwaarder. Ze zit nu lekker binnen en geniet van alle knuffels. Bij Aukje begint het gewicht ook op te kopen, inmiddels 162gr zwaarder en we voelen hele zachte bewegingen. 

Bij Abby verwacht ik volgende week de baby's, bij Aukje met een week of 3 a 4


17 februari

We vermoeden ook bij Aukje een zwangerschap, met een gewicht toename van 112gram en de vorm die heel erg veranderd in een peertje denken we dat het bij haar ook gelukt is.  Bij Bibi blijft het nog even spannend, ze is nog niet heel veel aangekomen maar ook bij haar zie je duidelijk de peervorm. 

Aukje

Abby

Bibi


15 februari

Ja, we voelen de baby's bij Abby. Ze is ook al goed aan het aankomen, dus we verwachten de baby's in de laatste week van februari. Zo spannend weer!! Abby is echt super knuffelig en geniet echt enorm van op schoot zitten. Als je stopt met aaien is ze echt even van de wap en gaat ze je aandacht vragen... 


27 januari

Tijd om met het dagboek te gaan starten, Abby zit op dit moment al 5 weken bij de beer en de andere dames 4 weken. We gaan ze nu elke keer even wegen om te kijken of ze aankomen en hopen op een zwangerschap. Abby is inmiddels wel iets aangekomen, maar nog niet genoeg om nu al zeker te zijn van een zwangerschap, dus het blijft nog even spannend.