Dagboek zwangerschap Doortje en Maddy

Onze prachtige dames Doortje en Maddy zijn bij onze kanjer Levi geplaatst.

Doortje is vanaf 5 juli gezellig het hok gaan delen met Levi en Maddy vanaf 5 augustus. We gaan hier in het dagboek beide dames weer volgen.


19 november: Wat een fantastische boys

Noah en Nemo zijn zo ongelooflijk mooi, dat wordt nog moeilijk kiezen.... Maddy doet het ook ontzettend goed als mama en oma Aukje zorgt lekker met haar mee. 


11 november: Hoera, baby's

Vanmorgen werden wij verrast door 2 hele mooie boys, perfect zoals we gehoopt hadden in de prachtige dieprode kleur van Maddy. De jongens hebben de namen Noah en Nemo gekregen en één van de 2 zal hier blijven wonen en hopelijk voor nog heel veel mooie baby's zorgen. 


30 oktober: We verwachten een klein nestje

Maddy zal geen heel groot nestje krijgen verwachten we, ze wordt langzaam wel wat zwaarder maar komt niet heel erg veel aan. Ze is nu 250gr zwaarder en we voelen de ukkies wel bewegen. 


12 oktober: Maddy wordt langzaam zwaarder

Onze mooie Maddy komt langzaam in gewicht aan. We hopen enorm dat zij zwanger is. Maddy hebben we al lange tijd in de stal en zij mocht al wat langer bij de beer maar ik had helaas geen rode beer. Omdat ze bijna 14 was hebben we haar uiteindelijk toch bij Levi gezet en werd het duimen dat zij haar kleur door zou gaan geven.


18 september: Hoera baby's !!

In de nacht van 18 september zal ik op de camera dat Doortje heel onrustig was. Gelijk naar beneden en mezelf in de stoel geinstaleerd voor het hok. Doortje bleef onrustig en rond 8.00 zag ik dat ze niet meer stil kon zitten en bleef ze bij de voorkant van het hok naar me kijken... Even lekker met haar geknuffeld in het hok en om 8.17 was daar de eerste goede wee en om 8.24 werd kleine Macy geboren. Het duurde even voor de 2de kwam, maar om 8.37 begon ze weer met flinke weeen en met enige hulp van mij werd om 8.40 Maks geboren. En vrij snel daar achteraan kwam om 8.48 onze verrassing Maya. 

De ukkies hebben op zich mooie gewichtjes al is Macy wel echt een ukkie. 

  • Macy 81 gram
  • Maks 99 gram
  • Maya 107 gram

Omdat Maya een 2-kleur is vermoed ik dat dit via de moeder van Doortje is gekomen. Wij hopen in elk geval dat het niet via Levi komt, maar dat gaan we zien als Maddy bevalt. 

Maya

Macy

Maks

Met zijn 3e


111 september 2022

Als Doortje direct zwanger is geworden dan zou ze nu op dag 68 zitten, dit verwachten we niet, ik vermoed dat ze nog wel een weekje moet. Ze is nu 320 gram zwaarder, lastig om te bepalen hoeveel ukkies het worden, het lijkt alsof ze 2 of 3 grote ukkies in haar buik heeft maar ik heb er bij haar oma en mama ook vaker naast gezeten, dus we wachten maar af. Inmiddels zit Doortje wel alleen, ze ging iedereen achterna die we aan haar probeerde te koppelen, ze lijkt de rust nodig te hebben dus we laten het nu even zo.

 

Met Maddy zijn we ook gestart met wegen, zij woog nu 58 gram zwaarder, nog niet voldoende om een zwangerschap vast te stellen dus we wachten nog even af. 


29 augustus 2022

Inmiddels hebben we Doortje lekker binnen gezet, zij zit nu samen met de mini meisjes Liv en Mila. Ze lijkt niet zoveel zin te hebben in gezelschap en jaagt de meisjes steeds weg. We kijken het nog even aan hoe het gaat. Ze is niet heel veel zwaarder geworden, ze is nu 234 gram zwaarder. 


16 augustus 2022

Ze hebben het wel naar hun zin met zijn drietjes. Inmiddels is Doortje explosief gegroeid en weegt zij nu 218 gram zwaarder. Voor ons is het nu zeker dat zij ukkies zal gaan krijgen... Super spannend weer !

Maddy zijn we nog niet aan het wegen, pas als zij rond de 4 weken bij Levi zit zullen we haar gewicht ook in de gaten gaan houden.


5 augustus 2022

Vandaag is ook Maddy in het hok bij Levi geplaatst, Levi heeft het druk met zijn 2 meiden nu. Inmiddels is Doortje weer een klein beetje zwaarder geworden en is ze nu 91 gram zwaarder. We vermoeden wel dat ze zwanger is maar weten het nog niet zeker.


29 juli 2022

Onze Doortje begint langzaamaan aan te komen, ze weegt nu 64 gram zwaarder. Nog te weinig om vast te stellen dat ze zwanger is maar we hebben wel goede hoop.