Zwangerschapsdagboek Juultje

20 mei

Na lang wachten, en 3 dagen van weeën, zijn dan eindelijk de babies geboren. 4 prachtige meisjes. 

3 meisjes hebben duidelijk een california masker,

1 meisje lijkt nu helemaal wit te blijven.

12 mei

Juultje heeft het zwaar, bijna 400 gram zwaarder en zo plat als een pannenkoek. We hopen zo dat de babies snel komen. We zijn zo benieuwd. We merken aan haar dat ze Sjors een beetje in de weg vind zitten, ze snauwt hem steeds af terwijl hij alleen maar lief bij haar wil liggen. Ze ligt ook steeds te trillen, en de babies zie je steeds hard bewegen in haar buik. We hopen dat er in dit nestje 2 beertjes en 2 zeugjes zitten. Ze mogen dan allemaal blijven. De namen voor de eerste  beertjes liggen al vast, dat worden Kees & Karel 


10 mei

Wat is het spannend!

We weten dat ze ergens tussen 11 en 20 mei kan bevallen en elke beweging is verdacht. Gisterenavond zagen we dat ze heel onrustig was en leek ze last te hebben van de zichtbaar harde bewegingen in haar buik. 


8 mei

Juultje groeit explosief, in 2 dagen 80 gram zwaarder, we hebben de camera opgehangen want ik verwacht het het niet hel lang meer gaat duren. Ze eet als een bootwerker en wijkt niet van Sjors zijn zijde.  


5 mei

Juultje lijkt verder te zijn dan ik dacht, ik was uitgegaan dat ze rond 17 maart bevrucht was maar ik begin te twijfelen of Max op 3 maart bij de kennismaking al niet direct heeft raak geschoten. Ze lijkt het al behoorlijk zwaar te hebben en ze groeit echt met de dag. Ze wil alleen Sjors om zich heen, de andere dames accepteert ze totaal niet. Daarnaast gilt ze de hele dag om eten, zodra ik maar naar de keuken kijk zit ze al te piepen. 

We zullen moeten afwachten, maar ik denk dat het rond 14 mei best eens zover kan zijn.....


30 apil

Juultje begint nu echt dikker te worden en je voelt de baby;s goed bewegen. Ik vermoed een nestje van 2 of 3. Ze is nu echt een heel stuk relaxer en laat zich makkelijk oppakken, ze is wel heel erg schikkerig als de kinderen in de buurt komen. Het duurt nog wel even voor ze dat schikkerige echt kwijt is.


22 april

Ik denk dat ik de eerste vlinder-fladdertjes gevoeld heb en het echt gelukt is. Ze is nu ruim 160 gram zwaarder dus ik verwacht geen super groot nest. Juultje is bij mij op schoot heel tam en rustig en laat zich heel rustig oppakken maar zodra de andere komen schiet ze weg, ze heeft duidelijk echt even nodig om aan ons te wennen. Het wegen vond ze in het begin echt vreselijk maar nu gaat ze met alle gemak ik het bakje zitten. 


18 april

Juultje heeft het prima naar haar zin met Sjors samen binnen in de kooi, ik neem haar elke avond op schoot en je ziet nu al een enorme verbetering. Ze is niet meer zo angstig en laat zich rustig oppakken en gaat heerlijk relax op schoot liggen. We voelen nog niets, maar haar gewicht loopt op dus we gaan er vanuit dat het gelukt is. Ze is nu zo'n 5 weken denken we dus we zullen het snel genoeg gaan voelen. 


7 april

Vandaag is Max opgehaald en mocht Juultje weer terug in de damesgroep, Ze kan nu weer lekker naar buiten en daar genoot ze van. Ze heeft ruim een maand bij Max gezeten en de dekking is vermoedelijk wel gelukt . Ik vermoed dat ze rond 25 mei zal gaan bevallen. Ik verwacht met een week of 2 dat we de baby's gaan voelen.


25 maart

Juultje en Max lijken het wel gezellig te vinden met zijn 2e, ze liggen gezellig samen onder de wilgenbrug en vooral Max wordt onrustig als we Juultje even meenemen om te wegen. Hij is duidelijk bang dat hij zijn maatje kwijt raakt. Voorlopig kan hij nog even van Juultje genieten. Pas 7 april zal Max worden opgehaald door zijn nieuwe baasje. Hij zal dat verhuizen naar België. 


10 maart:

Zowel Max als Juultje bleven elkaar opzoeken. Ze wilde zo graag bij elkaar. Max was zo eenzaam dat hij zelfs zijn groenten slecht at. Daarom hebben we Juultje er maar vast bij gezet


3 maart: 

De eerste kennismaking ging helemaal goed, Juultje bleek precies bronstig en liet Max toe. Max was wel helemaal kapot na hun eerste kennismaking en lag na 2 uurtjes helemaal languit bij te komen. Het was i.v.m onze vakantie eigenlijk iets te vroeg, dus we zetten ze nu pas weer samen over 2 weken. Dan mag Juultje 2 weken bij hem blijven zitten en zal Max ons stalletje verlaten.