Zwangerschap Juultje 

Daantje

Juultje

15-11

Kleine Bo was eigenlijk nooit echt klein, een soort baby met maatje 68 aan. Doordat hij ook nog alleen was woog hij met 10 dagen al 300 gram en begon hij al een beetje achter zijn halfzusje aan te rennen. Bo moet dus echt met 3 weken weg bij zijn moeder. Bo is wel een heel leuk en gezellig beertje, beetje eigenwijs en vooral heel nieuwsgierig.. En hij wordt prachtig, zijn neus begint al aardig te kleuren. 

4-11

Kleine beertje Bo -zoals we hem even genoemd hebben- heeft het helemaal naar zijn zin met zijn moeder die hij de hele dag als klimrek gebruikt en zijn aangenomen zusjes. Ze slapen elke keer lekker met zijn alle tegen elkaar aan, super schattig met kleine Bo in het midden. De kleine dames zorgen ook echt met Juultje mee, hij ligt bij ze, ze likken hem schoon en beschermen hem ook echt. Hij begint al aardig aan te komen, inmiddels weegt hij al 165gram. 

31-10 Hoera een jongen!

Juultje is vanmorgen om 9.14 uur bevallen,  we zagen dat Juultje het heel zwaar had maar helaas lukte het ons niet om haar te helpen en werd haar eerste baby dood geboren. (een prachtig crème zeugje) Vrij snel daarna kwam haar 2de baby, een beertje en gelukkig doet hij het heel goed. Nala was de hele bevalling aan het helpen en hielp ook mee met schoonmaken van de baby's. Ook het zeugje maakte ze samen helemaal schoon. De baby's waren duidelijk te groot, met gewichten van 138 en 144 gram is het niet vreemd dat Juultje zoveel moeite had. 

Juultje zorg heel goed voor haar prachtige zoon!

30-10

Arme Juultje, ze heeft het echt wel zwaar.. In gewicht komt ze niet heel veel meer aan maar is wel echt tonnetje rond. De baby's bewegen enorm in haar buik en soms zien we echt hele baby's in haar zij liggen. (zie foto, je ziet een hele punt) Ik hoop voor Juultje echt dat ze snel komen. 

26-10

Juultje ging de afgelopen dagen in gewicht echt oplaag, omhoog en omlaag. Inmiddels zit ze nu op de 1425 gram en is ze 405gram zwaarder geworden. Vanmorgen zag ik haar af en toe al op hoge poten zitten en bleef ik stiekem steeds even in het hok kijken maar nog niets te zien. We wachten dus nog even verder...

20-10

Wow, Juultje is gewoon 85gram zwaarder dan gisteren... bijna 400gram aangekomen, dus het wordt echt weer super spannend. Baby's trappen inmiddels echt hard en ik vermoed zeker wel  4 ukkies.... 

19-10

Juultje begint langzaam echt een beetje kribbig te worden, ze vind het prima als Klaasje bij haar ligt maar jaagt haar af en toe ook echt weg. Klaasje is een kleine drama Queen en gilt dan echt heel zielig. Ze zit nu op 303 gram erbij en ik vermoed -gekeken naar haar eerdere zwangerschap- dat we nog een dag of 8 geduld moeten hebben. We gaan vanaf dit weekend de camera aanzetten, stiekem hoop ik natuurlijk dat ze net als Mollie overdag bevalt en ik er weer met mijn neus bovenop mag zitten. 

17-10

Juultje is letterlijk neergeploft, onderuit gezakt ligt ze op haar vaste plekje in de bevalbak en ze blijft liggen waar ze ligt. Ze tilt nog net haar koppie op als er lekkers komt maar wil het graag aangereikt krijgen. We merken dat ze het wat zwaarder heeft dan bij haar vorige nestje en dat geeft goed aan dat het tijd is voor haar pensioen straks. Ze zit inmiddels tegen de 300gr extra aan en vermoeden dat ze nu op dag 60 zit. Binnen 8 tot 12 dagen verwachten wij haar baby's. 

14-10

Juultje zit inmiddels lekker binnen, en ze geniet van de rust. Ze zit samen met Nala, haar kleindochter en onze nieuwe dame Klaasje. De 2 kleintjes vinden het wel gezellig en kruipen lekker tegen elkaar aan. Omdat we bij het nestje van Mollie en Charlie (dochters van Juultje) zagen dat er jongen bij zaten met choco neusjes hopen we enorm op een mooi choco zeugje in dit nestje, zij mag dan het plekje in het fokprogramma van haar moeder overnemen, Juultje gaat na dit nestje lekker met pensioen. 

11-10

Juultje komt steeds een beetje aan, inmiddels 225 gram. Bij haar vorige zwangerschap zat ze met dit gewicht rond de 8 weken en beviel ze 2 weken later. Vandaag wilde ik haar naar binnen halen maar Juultje vind het nog zo lekker buiten dat ik haar toch nog even buiten laat zitten. Over een weekje halen we haar lekker naar binnen toe. 

26-9

Juultje viel de dagen na de laatste weging af en bleek steeds rond de 1120gram hangen, vandaag bleek zij weer aangekomen. Zij is nu 161 gram aangekomen en we vermoeden dat ze wel zwanger is, ze zal dan nu op max dag 39 zitten.  Haar gewicht komt overeen met haar eerdere zwangerschap, ze zat toen op dit aangekomen gewicht op dag 44. We verwachten de baby's eind oktober, nog 4 weken ongeveer! Nu hopen dat ze weer een nestje vol zeugjes krijgt, staan zoveel mensen op de wachtlijst. 

6-9

Juultje begint langzaam aan te komen, dus wie weet is het gelukt!

18-8

Juultje is vandaag bij Juultje gezet, Als Daantje direct zijn best doen zal zij rond 26 oktober weer baby's krijgen. Het zullen de laatste baby's van Daantje in onze stal zijn, hij heeft met Juultje als laatste alle dames straks zwanger gemaakt en voor hele mooie baby's gezorgd.