Dagboek van onze zwangere meiden


7 oktober

Het wachten is beloond, en hoe, met 10 kleintjes (waarvan er 1 het niet heeft gered) hebben we een hok vol baby,s. Het was een hele bijzondere ervaring, Nina beviel als eerste en Saar hielp haar de baby's schoon te maken. Daarna begon Saartje te bevallen en de baby's kwamen zo snel achter elkaar dat ik haar moest helpen om ze er uit te trekken en even het neusje vrij te maken. Het was echt weer een prachtige ervaring. 


6 oktober

Gisteravond zagen we bij Saartje echt flinke weeen, ze zat geen 5 minuten stil en was de hele avond onrustig. Om 01:30 kon ik echt niet meer wakker blijven en ben ik in slaap gevallen. Groot was mij verbazing dat er s'morgens nog altijd geen baby's waren. We wachten gewoon weer verder en verder.......en verder *zucht*


3 oktober

Als iemand mij had gezegd dat ze in oktober er nog steeds niet waren had is ze voor gek verklaard, niet normaal hoe lang het duurt. inmiddels beide gewoon ruim 400 gram zwaarder. Ik krijg het wel een beetje benauwd inmiddels, straks heb ik 2 super grote nestjes.... De dames lijken het na een week waarin ze het zwaar hadden nu juist iets minder zwaar te hebben. Rennen heerlijk door de kooi. Het zijn wel net pannenkoeken, ze zijn zo groot geworden. 

 


30 september

Ik snap er helemaal niets van, de dames zijn nog altijd niet bevallen. Nog nooit heb ik er qua bevaldatum zo naast gezetten. Meestal een dag of 5. Maar inmiddels zijn we al 7 dagen verder dan wat ik verwacht had. Bij beide dames zie ik momenteel ook geen tekenen dat het snel gaat gebeuren. Ze rennen nog heerlijk rond. Vanmiddag als de zon goed door is zet ik ze even buiten in de ren, even lekker rennen, misschien helpt dat. 


26 september

pfffffff...... Dit duurt zo lang, inmiddels heb ik wallen onder mijn ogen. De camera staat s'nachts aan en ik kan het niet laten om steeds weer te kijken of er al iets gebeurt. Maar niets, de dames liggen gewoon super lui te zijn en laten zich heerlijk verwennen binnen. Hopelijk rennen er nu toch echt snel kleintjes rond.... 


24 september

wachten duurt echt zo langgggggg...... elke nacht lig ik op de camera te staren maar er gebeurt niets. De dames hebben ieder hun eigen ding, zo is Nina ineens alleen nog gek op andijvie en wil saartje alleen nog maar witlof. Waar Nina liever met rust gelaten wil worden vind saartje het juist heerlijk om bij je op schoot te liggen. 


22 september

Nog altijd niets, we zitten echt te wachten maar gebeurt zeer weinig. De dames gillen nog steeds als kleine speenvarkentjes om eten, liefst de hele dag. Vannacht met de infrarood camera wel een mooie foto van Saartje gemaakt. Haar pootjes passen niet meer onder haar buik. 


20 september

Er lijkt nog weinig te gebeuren, de dames lijken weer wat actiever en stonden vanmorgen zelf aan de kooi te bedelen om lekkers. Beide dames zijn wel echt heel groot, inmiddels al 320 en 332 aangekomen. Nooit eerder had we een gewichtstoename van hoger dan 260, dus het word langzaam wel echt spannend.


19 september

Het begint nu wel spannend te worden, de dames doen al dagen niets meer en liggen gewoon te luieren. Af en toe zien we bij Nina al wat weeën maar nog niet heel erg heftig. Nina hadden we staan voor de 20ste, dus benieuwd of dit uitkomt. Voor Saartje hebben we de verwachting staan op de 21ste dus spannend. De dames mogen maximaal tot de 25ste lopen, dus kan ook nog even duren.


17 september

Het begint nu echt spannend te worden, de meiden zijn helemaal op. Ze tillen nog net hun koppies op als er sla aankomt maar liefst doen ze niets meer. Ze zijn beide over de 300 gram aangekomen, nooit eerder hebben we dit gehad, dus ik verwacht grote nestjes. Kijkend naar hoe ze nu zijn verwacht ik dat Nina als eerste zal bevallen binnen nu en 3 dagen. Saartje misschien nog een dag of 2 later maar ze ontlopen elkaar echt maar heel weinig. 


12 september

De dames beginnen echt zwaar te worden en schuifelen door het hok, ze zijn nog maar weinig in beweging. Beide liggen languit als ze op schoot liggen en genieten duidelijk van de aandacht.


11 september

BIJ beide dames voelen we de babies goed bewegen. Nina is heel rustig en ligt vooral lekker te luieren. Saartje  is echt kribbig, ze wil Nina niet in de buurt hebben. Beide dames genieten er duidelijk van om lekker op schoot te knuffelen. 


10 september

De dames zijn samen verhuist naar de bevalbak, hier blijven ze gezellig tot de babies groot genoeg zijn. 


1 september

De dames zijn zwanger, dat weten we nu zeker. Ze komen aan en je ziet bij beide dat ze zwanger zijn, als je goed voelt voel je inmiddels de baby´s bewegen. 


20 augustus

De dames beginnen aan te komen, nog even geduld voor we zeker weten dat dit door baby's komt of niet.


17 augustus

We zijn weer terug van onze vakantie, de dames hebben inmiddels 4 weken bij de heren gezeten en binnenkort gaan we starten met het wegen. 


22 juli

Onze Max is het niet eens met de dame die hij heeft toegewezen gekregen, hij besloot dat het dametje bij zijn vriend Loek leuker was en is over het hek geklommen. Arme Nina zat daardoor een halve dag en nacht samen met 2 mannen, terwijl Saartje genoot in haar eentje van de rust. Het word dus even afwachten wie straks de papa van Nina haar baby´s is. 


15 juli

De dames zijn bij de heren gezet, ze werden heel erg hartelijk begroet door de mannen. Die waren heel erg blij met weer wat vrouwelijk gezelschap.