Dagboek van onze zwangere dames

 

 Wil je meer foto'zien van onze nestjes, ga dan naar het foto album.


Dagboek

 

7 juli

De eerste baby's verlaten het nest, de grote mannen zitten inmiddels apart en de eerste mama is alweer lekker aan het genieten van het buitenleven. Aukje mag nog tot zondag voor haar laatste 2 baby's zorgen en Charlie heeft al haar baby's nog even bij zich. Wat was het weer bijzonder om deze nestjes groot te zien worden. We kijken stiekem nu alweer uit naar het volgende nestje van Daan en Mollie. 


28 juni

Het is warm en dan gaat een lekker stukje koude watermeloen er wel in bij de ukkies!! 

Ga voor meer foto's naar het fotoalbum


27 juni

Onze kleine verrassing, een spierwit ukkie, geboren uit Charlie en Daantje. Een kopie van zijn tante en oma. We dachten dat hij geen uitmonstering kreeg maar kijk deze prachtige toverbal. Elke dag lijkt hij donkerder te worden. Wat wordt hij mooi!!! 


24 juni

13 kleine ukkies popcornen heerlijk door het hok, eten stiekem al sla en lekkers mee en duiken als ze moe zijn weer onder mama weg. We kijken hier een soort cavia-tv. Je blijft kijken, zo leuk!! Langzaam beginnen ze allemaal hun kleurtjes te krijgen, sommige beginnen al echt een zwart neusje en oortjes te krijgen bij andere is het nog een verrassing. We zijn druk bezig om de puzzel compleet te krijgen om zo iedereen blij te maken met 1 of 2 van de ukkies. Stiekem zouden we ze zelf willen houden, ze zijn allemaal op hun eigen manier weer zo leuk. Maar helaas, we zullen straks echt weer afscheid moeten nemen. Eentje blijft hier, welke is nog even afwachten... 

Hieronder even nieuwe foto,s, klik op de foto voor de naam of vergroting. 


21 juni

HOERA !!! Charlie is bevallen !

Vannacht om 3 uur werd ik wakker door een harde piep, Charlie had op dat moment haar eerste baby gekregen. Snel Charlotte wakker gemaakt en samen hebben we genoten van de prachtige bevalling. 5 ukkies kwamen in 20 minuten ter wereld. Met een kleine witte verrassing. 4 zonen en 1 dochter. 20 juni

Arme Charlie, ze lijkt echt uit elkaar te klappen.... met een gewicht van 1648gram is ze nu 648 gram zwaarder, nog nooit was het gewicht van een zwangere dame hier zo hoog. We beginnen ons zorgen te maken dat het of gaat om een heel groot nest of hele grote baby's. We hopen dat we bij de bevalling zijn zodat we in beide gevallen mocht het nodig zijn kunnen helpen. Wat is het spannend!!!


17 juni 

Wat is het een feestje, al die kleine ukkies die rond rennen  door het hok! Doordat ze vaak in handen zijn, zijn ze ook niet bang en juist heel nieuwsgierig. We maken de hele dag foto's deze vind je in het fotoalbum. 


15 juni 

HOERA!!!

Vannacht is ook Emma bevallen. 3 prachtige meisjes, allemaal crème kleurig maar alle 3 net een andere tint. Een klein meisje heeft een super lief wit voetje. We verwachten dat 2 en misschien wel alle 3 de california uitmonstering van papa krijgen. 


12 juni

HOERA !!!!

Aukje is bevallen van een prachtige vijfling. Vannacht om 5.30 zag ik op de camera dat er kleine baby's in het hok lagen. Snel naar beneden en inderdaad 5 prachtige baby's. 2 beertjes (rode en crème) en 3 zeugjes (rode en 2x crème) alle 5 hebben ze al de beginnende zwarte oortjes en neus. 

We dachten het gisteren al omdat ze enorm harde kreungeluidjes maakte. 

Aukje had het fantastisch gedaan, allemaal schoon en het hok alweer netjes opgeruimd. De kleintjes hebben ook mooie gewichtjes, met 83 gram voor de kleinste tot 96 gram voor de grootste. 

Charlie verwachten we vannacht, die ligt inmiddels ook behoorlijk te kreunen... Spannend!

(Sta je op de wachtlijst, dan kun je binnenkort via een reserveringsformulier hier op de website aangeven welke cavia je voorkeur heeft.)


7 juni

Al een week lang heb ik het idee dat vooral Aukje en Charlie echt uit elkaar klappen, die buikjes staan zo strak! De dames bewegen ook gewoon niet meer, ze draaien in het hoekje tot ze lekker liggen en komen niet meer van hun plek af. Als ze al lopen is het meer waggelen en schuiven wat ze doen want hun pootjes optillen lukt gewoon niet meer. We kijken non-stop op de camera, maar tot op heden gebeurt er gewoon helemaal niets. De spanning elke ochtend als we beneden komen wordt ook steeds groter, het kan echt niet lang meer duren!!! Echt niet!


3 juni

Zondagavond was Aukje zo onrustig, non stop aan het draaien en ik was er van overtuigd dat de baby's zouden komen. Tot half 3 s'nachts heb ik beneden gewacht maar toen lukte het niet langer mijn ogen open te houden. De dag erna niets meer!!!  Ze zat weer rustig te eten of er niets aan de hand was...

Maandagavond begon Charlie met het draaien, hoog op de poten staan en ondanks dat cavia's geen nestje maken was ze steeds bezig om alle zaagsel uit de hoek te krijgen omdat ze op de kale plank wilde liggen. Weer een avond waarbij ik tot half 1 heb zitten wachten maar helaas ook toen gebeurde er niets.

Vandaag hebben mijn wallen inmiddels ook wallen door het slechte slapen, ik kijk de baby's er echt bijna uit. De gewichten nemen bij Aukje en Charlie echt bizar toe, Aukje is op dit moment record houder met meest bijgekomen gewicht van alle zwangere cavia's hier in huis. 

We blijven wachten, meer kunnen we niet!!


31 mei

HET WORDT SPANNEND!!! We zien bij Aukje duidelijke weeën, ze is enorm onrustig en lijkt geen plekje te kunnen vinden om te liggen. Ze draait non-stop rondjes en piept af en toe heel hard. We houden haar in de gaten via de camera want we merken dat ze onze aanwezigheid niet zo fijn vindt.  We vermoeden dat als Aukje nu gaat bevallen dat Charlie gelijk mee zal gaan, zij groeit echt explosief, vandaag weer 53 gram erbij. 

We hebben in elk geval de nagellak weer klaar staan, we hebben nu 11 kleurtjes dus het wordt spannend of we daar genoeg aan gaan hebben. De lijstjes liggen klaar, dus wij zeggen kom maar kleine baby's !!


30 mei

Emma, wat een kleine duivel met haar zwangerschapshormoontjes! Ze ging gewoon net zo lang door tot ze het houten schot om had en ging direct weer op jacht naar de andere dames. Dus we hebben een extra hok geleend en haar echt apart gezet samen met onze oude oma Lily, dat was direct beter. Rust in de hokken bij allemaal. Emma ging zelf naast Lily liggen en gaf haar kopjes, nog nooit gezien maar zo lief!!

De dames komen nu echt super aan, Charlie in 6 dagen 100 gram erbij en Aukje is inmiddels 441 gram zwaarder. Ik vermoed -ook door de stand van de botjes- dat Aukje nu op dag 68 zit en echt elk moment haar baby's kan krijgen. De andere 2 dames zullen daarop volgen met een weekje denk ik. Oef wat is het weer super spannend!!!


28 mei

De 3 dames zitten binnen in de bevalbak, helaas accepteert Emma niemand om zich heen, ze vliegt echt iedereen aan die in de buurt komt. Dus we hebben het nu maar even zo gedaan en ze lijkt het heerlijk te vinden. We zetten de dames steeds even in de ren om nog even lekker te rennen, maar de dames hebben daar weinig zin in. Ze liggen vooral lekker lui en dik te zijn. 


24 mei

Vandaag terug gekomen van ons midweekje weg, de dames zijn in de afgelopen dagen weer flink aangekomen. Vooral Aukje groeit nu enorm snel en we voelen heel veel beweging. Emma en Charlie lopen denk ik een dag of 7 a 10 op haar achter, bij hun voel je nu wel de beweging maar nog niet zo hard als bij Aukje. 

We hebben Aukje en Charlie nu samen binnen zitten, Emma zit nog bij Daan, we hadden haar ook bij de andere dames zitten maar die verslond ze. Ik laat haar nog een weekje bij Daan zitten en probeer haar daarna nog bij de andere dames te zetten. Lukt dit niet dan zetten we haar alleen naast de dames. Grappig om te zien dat haar moeder ook niet samen wilde zitten toen zij zwanger was, zij accepteerde Nina ook niet. Pas in de laatste 2 weken vond ze het prima zolang ze ieder in hun eigen hoek zaten. 


16 mei

Ja, vandaag heel duidelijk de baby's van Aukje gevoeld, super zachte fladdertjes op mijn handen. Ze lijkt wel wat verder dan de andere dames, dus de datum wordt spannend. Voor nu verwacht ik ze bij Aukje rond 4 juni. De gewichten gaat enorm omhoog nu, vandaag was Aukje al 262 gram zwaarder en de andere dames ook beide boven de 200 gram. Emma houden we even goed in de gaten, ze lijkt het niet zo naar haar zin te hebben met Daan binnen, morgen gaan we haar lekker met de andere dames binnen neer zetten. 

Op de foto kun je heel duidelijk het verschil zien, alle 3 in 4 dagen ineens veel gewicht erbij en echte baby buikjes. 


15 mei

Juh, eindelijk duidelijkheid, met gewichtstoenames van rond de 200 zijn we er nu toch wel zeker van dat het gelukt is. 3 zwangere zeugjes, de gewichten gaan gelijk op, dus misschien weer dubbele bevallingen.  Zondag komt de nieuwe kraambak en verhuizen we de dames lekker naar binnen. De camera gaat er met een weekje op en dan wordt het afwachten. ik vermoed dat het zo rond 10 juni zover zal zijn. 


11 mei

Wat een twijfel zeg, we zijn gewend dat wanneer we onze oude beer Max bij de dames zetten er na 68 dagen baby's waren. Maar nu met onze nieuwe beer Daan is het zo enorm gokken. Hij was pas 2 maanden toen hij bij de dames ging en waarschijnlijk schoot ie toen nog losse flodders, zo hebben we geen idee of er überhaupt raak geschoten is en wanneer. Wanneer ik Emma en Aukje vast houdt denk ik af en toe wel hele zachte fladdertjes te voelen maar ik weet het gewoon niet zeker. Bij Charlie voel ik tot op heen helemaal niets. 


2 mei

Oef, de gewichten waren vanmorgen ineens echt een heel stuk lager. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde toch maar even nieuwe batterijen in de weegschaal en net opnieuw gewogen. Ik ben nog steeds niet overtuigd, vind de gewichtstoename bij Emma en Charlie nog niet heel veel zeggen. Aukje zou best eens kunnen, die gaat nu wel echt omhoog. 


27 april

We zien de gewichten nog niet echt omhoog gaan, even afwachten of dit zo blijft of dat ze weer gaan zakken. Ik voel bij geen van 3e nog echt zeker de babyfladders, waardoor ik blijf twijfelen hoever ze zijn. 


23 april

Charlie zet ook echt voor een raadsel, ze komt nauwelijks aan maar wordt echt wel breder en lijkt ook echt 'vol' te zitten. Als we haar naast de andere dames zetten lijkt ze qua omvang veel verder te zijn. Als we rekenen vanaf de eerste dag bij Daan zou ze volgende week al kunnen bevallen maar dan zou haar gewicht echt aangeven dat het hooguit 1 of 2 baby's zullen zijn. Ik kan me ook niet voorstellen dat het zo is omdat ik de baby's nog nauwelijks voel bewegen. 


20 april

Ik denk dat ik de eerste fladdertjes gevoeld heb bij Aukje, bij Emma nog niets. Charlie lijkt een stuk voller te zitten dan de andere 2 dames maar qua gewicht zien we nog geen verschillen. Charlie is behoorlijk pittig ook, je mag niet aan haar buik komen, dit vind ze niet fijn en laat ze je weten ook. Ze schopt echt met haar achterpoten en moppert heel erg. We proberen het daarom maar zo weinig mogelijk te doen. 


17 april

De dames zijn allemaal ruim 100 gram zwaarder geworden, we hebben nu een voorzichtige voorspelling gemaakt op basis van gewicht en ik verwacht rond 19 mei de baby's. We voelen nog geen vlinder-fladdertjes, maar die verwacht ik wel met een dag of 10


8 april 2020

We denken dat het gelukt is, we zien bij alle 3 de dames een gewicht stijging dus wij gaan er vanuit dat zij alle 3 zwanger zijn. Emma vermoeden we iets verder dan de andere 2 dames. Berekend op de gewichten verwachten we de baby's van Emma rond eind april en de baby's van Aukje en Charlie rond half mei. Spannend!!


21 maart 2020

Momenteel gaat Daantje elke dag voor een aantal uurtjes bij de dames, hij vind het heerlijk en geniet van zijn dames. Als we hem na een paar uurtjes weer naar binnen halen is hij vaak wel heel moe en ligt hij uitgeput in het hok. 


17 februari 2020

Vandaag heeft Daan binnen even met de dames gezetten, we wilde weten of ze elkaar een beetje leuk vonden. Nou dat vonden ze wel, Charlie liet alles toe.